Proiect: Fără permis dacă transmiţi live pe Facebook, fotografiezi sau tastezi în timp ce eşti la volan

166

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică pe site-ul Guvernului un proiect de Ordonanţă privind modificarea Codului Rutier astfel încât şoferii şi bicicliştii să nu mai aibă voie să ţină în mână telefonul mobil sau orice alt dispozitiv mobil de înregistrare şi fotografiere în timp ce se află la volan.

”În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare texţ foto sau video”, se arată în proiectul elaborat de MAI.

”Ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere, aflat în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare texţ foto sau video, de către conducătorul acestuia” este contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de până la 1200 de lei şi ridicarea permisului de conducere, în cazul şoferilor.

Proiectul prevede de asemenea că şoferii îşi pot recupera permisul suspendat doar în urma unui examen de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie. Pentru cei care au o perioadă de suspendare de 90 de zile, examenul poate fi susţinut la cerere, după 30 de zile, pentru scurtarea perioadei de suspendare.

Proiectul poate fi consultat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.