Prognoza meteo: Vremea se schimbă radical. Cât de frig se face

60

Conform Administraţiei Naţionale de meteorologie(ANM), sâmbătă, 18 aprilie, vremea va fi în general frumoasă şi caldă în majoritatea regiunilor, chiar deosebit de caldă în cele sudice şi sud-vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, centrul şi estul ţării precum şi în zonele montane şi submontane, unde cu o probabilitate mai mare în prima parte a intervalului pe suprafeţe restrânse va ploua.

Ploile vor avea şi caracter de aversă şi posibil vor fi însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua la munte şi pe arii restrânse în sud-est, iar de scurtă durată şi asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime între 0 şi 13 grade.

Duminică, în prima zi de Paşte scad temperaturile , iar cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a intervalului în jumătatea nordică a ţării, iar seara şi noaptea cu precădere în sud şi sud-est, unde local va ploua. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice, iar izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor, posibil cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime, mai coborâte decât în ziua anterioară în mare parte a ţării, vor fi cuprinse între 12 şi 24 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 şi 12 grade.

Luni, pe 20 aprilie, va fi şi mai frig.  Meteorologii spun că vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil în regiunile nord-vestice, dar va avea înnorări în rest, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie. La munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în nord-est şi est, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, iar cele minime, 5 şi 6 grade. Spre dimineaţă izolat va fi brumă.

LĂSAȚI UN MESAJ