Prognoza meteo pentru lunile februarie, martie, aprilie. Cum va fi vremea în vestul ţării

93

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o prognoză meteo extinsă, referitoare la vremea pentru lunile februarie, martie, aprilie – iată cum va fi vremea în vestul, dar şi în restul ţării.

Prognoza meteo pentru luna februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât media climatologică în sudul, estul şi local vestul ţării, iar în celelalte regiuni se vor situa, în general, în limite apropiate de normalul perioadei.
Cantităţile lunare de precipitaţii vor putea fi excedentare în regiunile nordvestice, vestice şi, parţial, în cele centrale, iar în restul ţării vor fi apropiate de mediile multianuale.

Prognoza meteo pentru lună martie

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori peste normalul perioadei în sudul, estul şi local vestul ţării, iar în celelalte regiuni se va situa, în general, în limitele mediilor climatologice.
Precipitaţiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării.

Prognoza meteo pentru luna aprilie

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării.
Cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în sud şi local în est, iar în restul ţării vor avea o tendinţă spre excedent.

„Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie

LĂSAȚI UN MESAJ