Profesorul Octavian Crețu, noul președinte al Senatului UMF Timișoara!

238

Membrii Senatului Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” – Timișoara au avut nevoie de două tururi de scrutin pentru a-și alege șeful pentru următorul mandat, de patru ani.

Au fost nu mai puțin de patru candidați pentru cea mai înaltă funcție în Senatul UMF Timișoara. Primul dintre ei, profesorul Daniel Lighezan, cel care a ocupat până astăzi funcția de președinte al Senatului. Un alt candidat a fost profesorul Octavian Crețu, șeful Disciplinei de Semiologie Chirurgicală I și Chirurgie Toracică și actualmente Prorector Dezvoltare Academică. Profesorul Marius Craina, care este și managerul Spitalulu Județean Timișoara, și-a depus și el candidatura. Dacă până aici lucrurile erau clare de mai multe zile, pentru că fiecare dintre candidați și-a exprimat mai mult sau mai puțin public intenția, astăzi s-a ivit un nou candidat, în persoana profesorului Jenel Marian Pătrașcu, de la Disciplina Ortopedie II.

În primul tur voturile colegilor au mers în felul următor: 19 pentru Daniel Lighezan, 17 pentru Octavian Crețu, opt pentru Marius Craina și cinci pentru Jenel Marian Pătrașcu. Conform regulamentului, primii doi au mers mai departe într-u nou tur de scrutin, care s-a decis cu 27 la 22 de voturi în favoarea lui Octavian Crețu. Președintele Senatului este practic celălalt factor de decizie din UMF Timișoara, împreună cu rectorul instituției.

Vă reamntim că, de luni, 1 februarire, intră în linie dreaptă campania pentru alegerea Rectorului UMF! Potrivit procedurii, până în 14 februarie se depun candidaturile pentru cea mai înaltă funcție din instituție. Deocamdată, neoficial, singurul candidat care și-a anunțat intenția de a candida este actualul Rector al UMF – Timișoara, profesorul Marius Raica. Tot neoficial, profesorul Marius Craina, intenționa și el să candideze, dar și-a canalizat energia pentru șefia Senatului. După ce bătălia a fost deja tranșată în favoarea colegului său Octavian Crețu, este interesant de văzut ce se va întâmpla în continuare.

Foto: https://www.facebook.com/cretutavi

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ