Procurorii DNA fac percheziții la Timișoara în dosarul admiterii studenților străini. Ce spune Ministerul Educației

515

Percheziții, astăzi, ale procurorilor DNA în cinci locații din București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, din care patru fiind sediile unor instituții publice, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise anul trecut.

Descinderile au fost efectuate de procurori din cadrul DNA, Serviciul Teritorial Iași, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Procurorii au solicitat informații și documente și Ministerului Educației privind admiterea studenților străini la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași.

Reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara ne-au declarat că procurorii DNA nu au descins la sediul instituției. Însă, Ministerul Educației spune că procurorii au avut nevoie de documente care au legătură cu universitatea timișoreană.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice colaborează cu procurorii DNA pentru bunul mers al anchetei pe care aceştia o derulează. În acest sens, au fost puse la dispoziţia procurorilor documentele solicitate, respectiv informaţii referitoare la admiterea studenţilor străini la Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Grigore T. Popa” din Iaşi, pentru anul universitar 2015-2016. Nu în ultimul rând, la solicitarea anchetatorilor, a fost pusă la dispoziţie şi corespondenţa cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a furnizat documentele solicitate şi va răspunde oricărei alte solicitări, pentru bunul mers al anchetei DNA„, transmite Ministerul Educației.

 

LĂSAȚI UN MESAJ