Procesul fraţilor Gărdean, judecaţi pentru dare de mită Elenei Udrea, încetat definitiv

112

Decizia Tribunalului Hunedoara de încetare, ca urmare a prescrierii faptelor, a procesului penal în care fraţii Adrian şi Miron Gărdean au fost judecaţi pentru dare de mită fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, într-un dosar disjuns din cel cunoscut cu numele „Gala Bute”, a rămas definitivă.

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins, miercuri, ca nefondat, apelul declarat în acest dosar de către DNA şi cei doi fraţi.

„Respinge ca nefondate apelurile declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpaţii Gărdean Adrian şi Gărdean Miron Dorel împotriva sentinţei penale nr. 227/2018 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosarul nr. 4516/97/2017”, se arată în minuta publicată pe portalul CA Alba Iulia.

Decizia CA Alba Iulia este definitivă. În 18 decembrie 2018, procesul penal în care fraţii Gărdean, din Haţeg, erau judecaţi pentru dare de mită Elenei Udrea, într-un dosar disjuns din cel cunoscut cu numele „Gala Bute”, a încetat la Tribunalul Hunedoara, după ce instanţa a constatat că faptele penale s-au prescris. Decizia a fost luată după ce instanţa a stabilit că în cauză legea penală mai favorabilă este Codul Penal din 1969.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.