19.5 C
Timișoara
miercuri 19 iunie 2024

Probleme nerezolvate la început de an școlar, în vestul țării

Premierul Florin Cîţu a declarat duminică, la videoconferinţa cu prefecţii şi reprezentanţii DSP, că anul şcolar trebuie să se deruleze cu prezenţă fizică. Cu toate acestea, există deja localități unde școala va începe online, din cauza incidenței infectărilor. Premierul a mai anunțat că există peste 250 de școli în care nu sunt asigurate măsurile igienico-sanitare.

„Mâine începe anul şcolar şi vreau să mă asigur că festivităţile de mâine se desfăşoară în cele mai bune condiţii, asta înseamnă să respectăm ordinul Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii, ordinul comun care reglementează modul în care se desfăşoară aceste festivităţi mâine, o limită de o oră şi jumătate, exclusiv afară, cu mască obligatorie. În acelaşi timp este important (…) că începem anul şcolar cu prezenţă fizică şi este foarte important ca siguranţa copiilor să fie în prim plan”, a declarat Florin Cîţu duminică, la Palatul Victoria, la videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pe tema pregătirii începerii anului şcolar, potrivit Agerpres.

El a spus că sunt şi câteva excepţii de la începerea anului şcolar cu prezenţă fizică, menţionând 11 localităţi, printre care și 2 din județul Arad.

„Sunt 2.400 de elevi care vor fi nevoiţi să înceapă, din păcate, şcolile în sistem online, dar pentru restul ne vedem mâine în curtea şcolii. Este foarte importantă siguranţa copiilor în fiecare zi, vreau să menţinem anul acesta cu prezenţă fizică şi de aceea trebuie să ne asigurăm că regulile pe care le-am stabilit sunt respectate în fiecare zi”, a adăugat premierul.

El a arătat că trebuie rezolvată cât mai repede situaţia şcolilor care nu au asigurate măsurile şi materialele igienico-sanitare, printre acestea numărându-se și 33 de unități din județul Arad, dar și din Timișoara. În plus, în orașul de pe Bega, sunt unități în care instalația de încălzire nu funcționează.

„Din informaţiile pe care le avem în acest moment, avem 253 în care nu sunt asigurate măsurile igienico-sanitare, cele mai multe în Dolj – 36, Arad – 33, Bucureşti – 28 şi în Buzău. Trebuie rezolvată această situaţie cât mai rapid. Mai avem 53 de şcoli care nu au asigurate materialele de igienă şi dezinfecţie – unităţile de învăţământ din Dâmboviţa, Giurgiu, Timişoara şi Bucureşti. Mai sunt 139 de şcoli care au probleme cu instalaţiile de încălzire – în Bacău, Timişoara şi Constanţa. De aici vă spun că nu ne jucăm. O să vină frigul şi nu putem să-i ţinem pe copii în astfel de condiţii. Această situaţie trebuie remediată”, a precizat premierul.

El a mai transmis că cei care au preluat atribuţiile prefecţilor demişi au toată responsabilitatea privind siguranţa copiilor, fiind și cazul județului Timiș, unde atribuțiile de prefect au fost preluate de Ovidiu Drăgănescu.

„Au fost mai multe discuţii legate de plecarea mai multor prefecţi. Vreau să fie foarte clar – cei care au preluat atribuţiile au toată responsabilitatea şi nu accept nicio scuză când e vorba de siguranţa copiilor”, a fost mesajul lui Cîţu.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Bicicleta hibrid creație a studentului David Borovic obține medalia de aur

SYNTHESIS, bicicleta hibridă electrică de tip Croazieră, creație a studentului David Borovic și a unei echipe din cadrul Facultății de Arte și Design UVT,...

„Miopie istorică” pe simezele Memorialului Revoluției | FOTO-VIDEO

Ca în fiecare început de vară, în preajma sărbătorii de Rusalii, este de datoria celor ce simt românește să facă un efort și să...

Citește și :