Problema traficului, rezolvată de un nou pasaj: Solventul

4489

Autorităţile locale continuă demersurile pentru realizarea a încă unui pasaj în oraş. Este vorba despre un culoar subteran în zona Solventul, cu patru benzi şi linii de tramvai, pe sub calea ferată.

Studiul de fezabilitate este realizat, la fel şi proiectul tehnic, aşa că nu mai rămâne decât să înceapă lucrul. Normal, problemele legate de situaţia juridică a terenului, precum şi avizele de la Ministerul Transporturilor, nu sunt rezolvate încă.

„Ieri am avut discuţii cu proiectanţii Pasajului Solventul. El este gata, sunt câteva chestiuni legate de proprietate, că puţin se întinde pe domeniul privat, care tebuie rezolvate şi apoi dăm drumul la licitaţie”, a declarat  Nicolae Robu.

Potrivit studiului de fezabilitate, viitorul pasaj „va asigura legătura între Calea Bogdăneştilor şi strada Gării, pe sub un pachet de 10 linii de cale ferată. Această subtraversare este imperios necesară întrucât legătura între cartierul Ronaţ, respectiv Blaşcovici cu cartierul Iosefin este actualmente posibilă doar pe sub Pasajul Jiul.

Valoarea investiţiei se ridică la 27,8 milioane de euro şi ar trebui realizată în 2 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ