Prințul Charles și-a încheiat vizita oficială în România, la Școala din satul Vizurești, unde a vorbit cu profesorii, elevii și membrii comunității-VIDEO

170

Vizita Prințului de Wales la proiectul comunitar din satul Vizurești — care include o școală, o grădiniță, o Casă de cultură, un teren de sport și un dispensar — a început la ora 14,35 și a reprezentat o adevărată sărbătoare pentru comunitatea locală.

Alteța Sa Regală a fost întâmpinată cu entuziasm atât de oficialități, profesori, cât și de oamenii din comunitate și de copii.Din delegația care l-a însoțit a făcut parte și ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell.

Prințul Charles (4)

Prințul Charles a fost întâmpinat cu pâine și sare de doi copii în vârstă de 13 ani, de la școala din Vizurești — Rahela și Daniel—, îmbrăcați în costume tradiționale, dar și de directoarea instituției de învățământ, Nicoleta Sandu, și de primarul Marin Păun. Aceștia i-au urat bun venit înaltului oaspete, iar el i-a salutat și a gustat o bucățică de pâine, precizând că știe foarte bine acest obicei tradițional românesc.

La intrarea în școala din Vizurești, în care învață 165 de copii, Prințul Charles a fost întâmpinat și de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, și de senatorul Titus Corlățean, cu care a schimbat câteva cuvinte.

Prințul Charles (1)

Ulterior, Rovana Plumb a spus că i-a mulțumit Prințului Charles pentru că promovează imaginea României în lume.

„I-am spus că ne bucurăm enorm că este aici, în județul Dâmbovița, că îmi place să cred că formula VV — de la Viscri, aici, la Vizurești — este una care se implementează pentru dezvoltarea localităților. Îi mulțumim că a promovat enorm de mult imaginea României peste tot în lume.  La fel ca Alteța Sa Regală, vrem în continuare să păstrăm tot ceea ce înseamnă tradiții ale românilor și, în același timp, să conservăm autenticitatea satului românesc”, a adăugat Rovana Plumb.

sursa foto-video: www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ