9.8 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

Primul transfer al iernii la Banat Girls Comloșu Mare. Echipa timișeană a adus un portar cu meciuri în Elveția și un titlu de campioană în Statele Unite ale Americii

După ce 13 jucătoare au părăsit echipa în această pauză de iarnă, Banat Girls Comloșu Mare își reface lotul. Primul transfer este un portar.

Laura Vogt are 24 de ani și a început fotbalul la Bremgarten, jucând în echipe de băieți la juniori, după care a evoluat trei sezoane la echipa de fete a lui FC Zurich de la grupa U-14 până la cea U-18. La finele sezonului 2015-2016 a devenit campioaă a Elveției la sub 19 ani alături de Grasshopper.
Între 2018 și 2020 a evoluat pentru FC Aarau, după care, pentru alte 3 sezoane a evoluat în Statele Unite ale Americii la Cumberlands Patriots NAIA. Cu această formație, în 2022 a câștigat conferința din care a făcut parte, pentru ca în acest an să repete performanța, dar să devină și campioane naționale ale SUA. Din vara anului trecut a jucat la FC Carolinas, formatie din USL W League.
La nivel individual Laura a câștigat următoarele premii: MSC Honorable Mention, MSC Second Team, NAIA – jucătorul cu cel mai bun aport defensiv al săptămânii.
De asemenea, a fost desemnată de 5 ori MSC – jucătorul cu cel mai bun aport defensiv al săptămânii.
"Am câștigat un titlu național alături de echipa mea de colegiu în Statele Unite și căutam o echipa cu un nivel rezonabil care să-mi deschidă calea spre cele mai bune ligi din lume, iar această ofertă imi oferă această oportunitate. Am văzut câteva dintre meciurile de anul trecut înainte de a semna pentru a mă familiariza cu fotbalul românesc. Fetele m-au primit bine și au fost de mare ajutor în includerea mea în echipa. Este un dezavantaj că nu cunosc limba, dar voi face tot ce pot să învăț cât mai repede. Abia aștept să înceapă meciurile oficiale și cred că putem face o figură bună în Cupa României", spune Laura Vogt, noul portar al formației.
Pe lângă activitatea profesională, Laura are un podcast propriu în care discută probleme legate de diferențe întâlnite în fotbalul feminin comparativ cu fotbalul masculin și aspecte mentale în ceea ce privește jocul de fotbal, iar în timpul liber îi place să meargă la sală, să înoate și să se relaxeze în zone montane.


Primul amical al iernii se joacă duminică
Laura Vogt ar putea debuta pentru formația noastră în acest final de săptămână, când vom juca un amical impotriva lui Ujpest Budapesta. Partida este programată duminică, de la ora 11:30, la Sântana, în județul Arad.

Alte subiecte :

Marian Vasile și-a anunțat oficial candidatura pentru postul de primar al Timișoarei | Foto-Video

Cu o zi înainte de Mărțișor, fostul manager al județului Timiș, dar și fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în mandatul 2013-2015, Marian Constantin Vasile...

Primăria Timișoara continuă să sprijine Societatea de Transport Public în rezolvarea deficitului de șoferi de autobuz

Primăria Timișoara și  Societatea de Transport Public (STPT) continuă demersurile de eficientizare a transportului în comun. Astfel, un autobuz din parcul...

Citește și :