0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

Primul sat de vacanță lacustru din România, aflat în Banat, imagini de vis în plină iarnă!

Turiștii străini se înghesuie şi îşi fac rezervări pentru a-şi petrece vacanţa în primul sat de vacanță lacustru din România. Lucrările sunt aproape gata: complexul a fost ridicat din bani europeni, pe malul românesc al Dunării, în comuna Berzasca, din Caraş-Severin.

Lucrările au început cu aproape doi ani în urmă, iar una câte una, locuințele lacustre au fost ridicate. Gândul că se pot simți pe Dunăre, ca în Maldive, a convins sute de oameni să își dorească o vacanță în Caraș-Severin.

Construirea celor 15 case plutitoare, deasupra apelor Dunării a fost o adevărată provocare.

„Doritori sunt foarte mulți, sună în continuu, cel puțin aici zilnic. Din toată țara, din Iași ne sună de numa că vor toate căsuțele închiriate, din Bacău,” spune administratorul ineditului sat de vacanță.

Fiecare locuință lacustră are cameră de zi, dormitor şi baie. Complexul arată fantsatic și în luna februarie, așa cum au surprins imagini cei de la fantasticulbanat.ro. Pe apele aproape inghețate ale fluviului, primul sat lacustru din Romania oferă o priveliște de vis și iarna.

Berzasza 3

„Sperăm că anul ăsta să prindem și noi căsuță liberă, dar senzația aceea să fii tu cu Dunărea ne place,” spune o turistă.

Și, deși construcțiile plutitoare li se par neobișnuite, localnicii recunosc: stațiunea plutitoare le pune satul pe hartă.

„Probabil și ceva venituri prin angajarea personalului se vor întoarce la bugetul local și vor avea de câștigat și magazinele, eu știu se vor face cumpărături,” precizează Traian Mateescu, viceprimarul comunei Berzasca.

Berzasza 1

Primul satul lacustru din România a fost ridicat cu fonduri europene. Valorea proiectului este undeva la 600.000 de euro, dintre care 200.000 bani de la Uniunea Europeană.

Satele plutitoare sunt printre destinațiile favorite de vacanță ale europenilor cu bani.

Foto: fantasticulbanat.ro

Alte subiecte :

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei. Fiecare leu reținut în București înseamnă un leu furat din orașului nostru. Semnează petiția....

Ritivoiu nu-l iartă pe Nica! Bătălia pe banii primarilor din Timiș se ascute | VIDEO

În ianuarie, prefectul Mihai Ritivoiu a atacat în contencios administrativ hotărârile privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispozitia instituției si a celor defalcate...

Citește și :