Primul punct extern, Gaz Metan – ACS Poli 1-1

137

ACS Poli și-a îndeplinit obiectivul în deplasarea de la Mediaș, din etapa cu numărul 9 a Ligii I. Elevii lui Ionuț Popa au smuls un punct după remiza contra lui Gaz Metan, scor 1-1.

Nouă etape și cinci puncte sunt cifrele lui ACS Poli de până acum în Liga I. Alb-violeții au reușit să adauge ultimul punct în meciul de joi după-amiaza, de la Mediaș, după ce reușiseră în actualul sezon să învingă pe CSU Craiova și să remizeze cu CFR Cluj. Un 1-1 important mai ales pentru încrederea și moralul bănățenilor, cât și pentru clasament. Poli a marcat prima, la jumătatea primei reprize, și s-a văzut egalată cu 20 de minute înainte de final.

O primă repriză în care Gazul, în calitate de echipă gazdă, a fost cea care a preluat inițiativa. Lovitura liberă executată de Eric și șutul lui Llulaku l-au evidențiat pe portarul violeților. Straton a intervenit în ambele situații și a păstrat scorul intact. Pe contraatac Poli a lovit prima în minutul 30. Popovici a primit o pasă în adâncime de la Doman și l-a depășit pe portarul Mediașului înainte de a trimite mingea în plasă: 0-1. Scor care avea să rămână neschimbat până la intrarea la cabine.

Medieșenii au început în forță partea secundă și timp de câteva minute au asaltat poarta lui Poli. Eric a avut cea mai mare ocazie, cu o reluare spectaculoasă din foarfecă ce a nimerit bara transversală a porții lui Straton. Gazul a reușit egalarea în minutul 71 prin golgheterul său, Llulaku, cu o lovitură de cap din apropiere. Ptin același procedeu gazdele puteau să treacă în avantaj un sfert de oră mai târziu prin Cristea.

Finalul de joc a aparținut oaspeților, mai ales că Mediașul a încheiat în zece oameni meciul după eliminarea lui Zaharia, din minutul 75, pentru două cartonașe galbene. Poli a fost formația mai preocupată de atac dar a avut ghinion la reluarea lui Drăghici din fața porții, fază consumată în minutul 89.

După 96 de minute de joc, Gaz Metan Mediaș și ACS Poli au remizat scor 1-1. Câte un punct pentru fiecare echipă ce nu înseamnă prea mult. Violeții rămân ultimii în clasamentul Ligii I cu un pasiv de -9 puncte dar au câștigat încredere înaintea meciului cu cealaltă echipă ”negativă”, ASA Târgu Mureș.

ACS Poli: Straton – Străuț, Scutaru, Bocșan, Novak – Artean – Bărbuț, Doman (min. 90+3, Neagu), Llorente, Cârstocea (min 60, Roșu) – Popovici (min. 88, Drăghici).

LĂSAȚI UN MESAJ