Primii cerșetori puși la muncă. Mulți au devenit violenți și a fost nevoie de intervanția jandarmilor

7431

SOCIAL
Zeci de cerșetori au fost ridicați de pe străzi la Baia Mare și puși să măture orașul. Unii s-au tăvălit pe jos ca să nu muncească și au fost chemați jandarmii, ca să îi convingă.

Mai mulți cerșetori au fost violenți cu angajații Primăriei.
Jandarmii au intervenit și ei în forță.
Cerșetorii din Baia Mare au fost strânși de pe străzi de angajații Primăriei, cu ajutorul jandarmilor și puși să presteze muncă în folosul comunității. Primarul orașului, Cătălin Cherecheș, a postat mai multe imagini pe Facebook și a povestit detaliile inițiativei Primăriei.

„Ridicăm cerșetorii, îi ducem la centrul social, îi ajutăm pentru a se reabilita, între timp participă la muncă în folosul comunității

Persoanele care au fost ridicate în ultima perioadă de pe raza municipiului Baia Mare, după ce au fost identificate de către colegii mei de la Direcția de Asistență Socială din subordinea Primăriei că apelează la mila publică, au primit ajutor la Azilul de Noapte. 85 de persoane fără adăpost primesc aici trei mese pe zi, servicii medicale și cazare, fiindu-le facilitat accesul pentru angajare sau pensionare ori încadrare în grad de handicap acolo unde este cazul.

În timpul petrecut aici, încercând să îi ajutăm, trebuie să ofere ceva în schimb, pe lângă respectarea regulilor și deschiderea pentru a fi ajutați să se reabiliteze: ne ajută la desfășurarea activităților de curățenie sau a altor tipuri de activități în folosul comunității.

Vineri, mai mulți dintre ei au participat la o acțiune de curățenie în zona Cuprom și a blocurilor sociale din apropiere. Îi apreciez pe colegii mei care au demonstrat în ultimele aproape trei luni că, dacă se dorește, se pot obține rezultate!

Nu îi invidiați pentru această mulțumire, să nu credeți că le este ușor. Dimpotrivă. În ultimele zile au întâlnit cerșetori care au fost extrem de violenți și a fost necesar să apeleze la ajutoare pentru a impune respectarea legii, respectiv pentru a-i ridica și a-i duce la centrul social. Cu atât mai mândru sunt de ei, nu se lasă, monitorizează și intervin 24 din 24, 7 zile din 7.

Numai împreună și prin acțiuni constante putem stârpi această practică nelegală și deranjantă, cerșetoria, din Baia Mare!”, a scris Cătălin Cherecheș.
Sursa: observatornews.ro

3 COMENTARII

  1. Avem servicii sociale care trebuiesc garantate cetatenilor cu sau FARA participarea lor in astfel de activitati. Oamenii care ajung pe strazi nu datoreaza nimanui nimic, ei trebuie sa fie ajutati de stat neconditionat pentru ca asta inseamna sa fim intr-un stat DEMOCRAT. Nu poti lua oamenii strazii si sa ii pui la munca fara o evaluare psihologica si medicala, nu poti obliga pe nimeni sa munceasca pentru un DREPT garantat de stat. Astfel de lucruri se fac doar in statele AUTORITARE.
    Jigodie de primar si halal de autoritati. Toti sunteti niste talibani ex-comunisti. Nu v-ar fi rusine, oamenii astia reprezinta o realitate din care putem face parte oricare din noi la orice moment din viata noastra iar voi va bateti joc de vietile oamenilor si de conditia lor. Ii umiliti sa va sclavageasca pentru un drept care este al lor si care este garantat de stat. Normal ca sunt cersatori cand ajutoarele sociale is egal cu 0 in tara asta. Si oricum nu toti oamenii pot munci, nu toti au taria de caracter necesara, nu toti vin din aceleasi medii sanatoase, nu toti sunt oameni crescuti de parinti.
    DEMISIA!

  2. Bine le-a facut.Asa trebuie aplicata legea in toata tara.Asta e singura tara plina de lenesi care nu vor sa munceasca nimic.Astada masura buna.

LĂSAȚI UN MESAJ