Primii angajați din sănătate care merg în instanță. Vor 1 milion de euro, după ce s-au infectat cu Covid-19

199

Angajaţii Ambulanţei Olt dau în judecată instituţia. Vor 1 milion de euro, după ce s-au infectat cu CovidAngajaţii Ambulanţei Olt dau în judecată instituţia. Vor 1 milion de euro, după ce s-au infectat cu Covid
20 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, aflaţi în spital după ce s-au infectat cu COVID-19, au anunţat că dau în judecată instituţia. Medicii, asistenţii şi ambulanţierii cer daune de 50.000 de euro fiecare, acuzând că au primit măşti pentru copii în misiuni.

Cei 20 de angajaţi care au anunţat că vor da în judecată Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt acuză că s-au îmbolnăvit pentru că nu le-au fost puse la dispoziţie măşti şi nu au fost luate toate măsurile de protecţie.

„Este vorba de 20 de angajaţi. Practic ei, într-un fel sau altul, spun că este un accident de muncă în înţelesul larg, pentru că Ambulanţa Olt nu a luat toate măsurile tocmai pentru ca ei să nu se infecteze. Acum cer despăgubiri de 50.000 de euro fiecare, deci prejudiciul se ridică undeva la un milion de euro. Ei spun că au primit măşti pentru copii. (…), că nu au fost testaţi niciodată, că o colegă a fost depistată cu noul coronavirus li nimeni nu a luat vreo măsură. Sunt multe nereguli pe care ei le semnalează”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul celor 20 de angajaţi ai SJA Olt, Adrian Cuculis.

Acesta a precizat că aşteaptă rezultatul anchetei Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ