Primele certitudini în Cupa Challenge pentru UVT Agroland

94

Fetele Timișoarei și-au aflat numele primului adversar din cupele europene. UVT Agroland va intra direct pe tabloul principal a Cupei Challenge la volei feminin, în compania învingătoarei dintre Vasas Budapesta (Ungaria) și Formula Formis Rogoza (Slovenia).

UVT Agroland Timișoara a avut parte de o tragere bună la debutul în cupele europene de volei. Studentele conduse de Bogdan Paul vor juca în compania învingătoarei dintre Vasas Budapesta (Ungaria) și Formula Formis Rogoza (Slovenia), conform tragerii la sorți efectuată astăzi la sediul CEV din Luxemburg.

Acceptată direct pe tabloul principal, Agroland va juca practic din faza șaisprezecimilor de finală, în 29 noiembrie și 6 decembrie. Primul meci va avea loc în deplasare, returul în sala Constantin Jude.

”Sunt încântat că vom debuta în Europa. La prima vedere, poate să pară o tragere facilă, dar nu ne permitem să tratăm de sus niciun adversar, mai ales că noi nu avem experiență în cupele europene. Vom pregăti meciurile, inclusiv prin construcția lotului, în așa fel încât să putem să depășim cât mai multe tururi în Cupa Challenge. Sigur, pe hârtie, campionatul nostru este mai puternic decât cele din Slovenia și Ungaria, dar, repet, vom trata extrem de serios aceaste întâlniri.

Mă bucur că nu trebuie să ne deplasăm în Rusia și Turcia și că am intrat direct pe tabloul principal. Ne-am dorit să punem Timișoara pe harta voleiului românesc în prima fază. Sigur, la nivelul nostru, vrem să contăm și în Cupa Challenge și să facem o figură frumoasă măcar între echipele din țările din Europa Centrală”, a concluzionat președintele grupării, Horia Cardoș.

În perioada următoare și cealaltă grupare timișeană își va afla calendarul european. CSM Lugoj va evolua în Liga Balcanică având șansa ca în cazul câștigării turneului să ajungă alături de Agroland, în Cupa Challenge.