Primarul Timişoarei promite din nou parcări în zona centrală. Şi nu oricum, ci inteligente!

123

Parcarea inteligentă de la Modex este startul următoarelor parcări din zonele centrale, care vor avea loc în Timișoara. Primarul Nicolae Robu promite parcări șoferilor timișoreni. Când vine vorba de locuri de parcare nu este niciun secret faptul că acestea lipsesc aproape în totalitate din zonele centarale ale orașului. Edilul însă promite că șoferii nu vor mai fi nevoiți să consume combustibil și timp căutând un loc de parcare.

”Parcările inteligente, precum este cea de la Modex sunt foarte utile. Astfel că vrem să extindem aceste parcări. Anul acesta vom extinde conceptul de smart parking și în zona centrală. Locurile de parcare vor fi gestionate precum cele din parcarea de la Modex”, spune Nicolae Robu.

Proiectul parcării inteligente de la Modex a fost un proiect pilot. Următoarele locuri de parcare prevăzute de către primarul orașului vor fi contra cost. Pentru lucrările necesare se va face o licitație, în urma căreia se va alege firma care se va ocupa de proiect. Firma care va câștiga poate veni cu orice soluție dorește pentru realizarea parcărilor inteligente.
”Se poate merge pe alt principiu, nu neapărat pe cel cu senzori în asfalt. Firma care vine la licitaţie poate schimba acest concept și poate veni spre exemplu cu camere video. Astfel, pe baza imaginilor transmise de camere, în sistemul informatic să se facă o analiză a locurilor libere. Pentru aceste parcări se vor prevedea bani din buget până la sfârșitul acestui an. Vom avea în vedere inclusiv locurile de staționare din lungul bordurilor”, adaugă edilul.

Problema implementării parcărilor în zonele centrale este dată de faptul că Primăria nu deține suficiente spații pentru acestea. În privința unei parcări mari, de 1.000 de locuri, s-au mai făcut câțiva pași, pentru a ajunge în posesia terenului necesar. Pentru spațiul dorit s-au făcut negocieri cu Universitatea de Vest în vederea obținerii fostei popote militare de la Punctele Cardinale.

”În câteva săptămâni vom ajunge la o înțelegere în urma negocierii. Vom putea să facem acest schimb de proprietăți încât Primăria să aibă unde să realizeze o parcare”, concluzionează primarul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ