Primarul Timișoarei a preferat aniversarea seniorului Mircea Ionescu Quintus, în defavoarea unei întâlniri cu premierul Grindeanu-VIDEO

646

Printre absenții de marcă ai întâlnirii de ieri, de la Consiliul Județean Timiș, a primului ministru Sorin Grindeanu cu primarii din județ, s-a numărat și primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Acesta și-a trimis înlocuitori și a preferat să fie alături de seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus la aniversarea de 100 de ani.

”Astăzi, 18.03.2017, am participat, la București, cu mare bucurie -și am fost onorat să o fac-, la sărbătorirea seniorului Mircea Ionescu Quintus, Președinte de Onoare al Partidului Național Liberal, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani” a scris Nicolae Robu pe contul său de Facebook.

”Îi urez domnului Președinte și pe această cale, ani frumoși, cu sănătate și în bucurie și de acum înainte, cum merită să aibă un OM de talia Domniei Sale. Partidul Național Liberal este privilegiat să aibă un asemenea membru, fost Președinte, actualmente Președinte de Onoare, cu un stagiu în partid de 80 de ani, o adevărată istorie vie, iar noi, membrii săi, suntem onorați să fim colegi cu o asemenea personalitate” a mai adăugat Robu.

”Nu mi-a fost ușor să trăiesc o așa de îndelungată viață”, a mărturisit Mircea Ionescu Quintus, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis dar și a liderilor PNL care au dorit să asiste la decorarea președintelui de onoare al formațiunii.

Quintus, care este și scriitor, a pregătit și o epigramă pentru această aniversare specială de centenar: ”Vreo sută ani mi se adună / Ca prin păduri semeții brazi/ Și s-or găsi destui să spună/ Ce mai înseamnă suta, azi!”, a recitat el, vizibil emoționat.

El a împărtășit și o epigramă socială, pe care a scris-o, și care se referă la obârșia noastră, ca popor: ”Bogați sau săraci / Ne tragem din daci/ Dar astăzi din Dacii / Coboară săracii”.

Quintus mărturisește că își vede viața ca un roman. ”Spunea cineva că un roman, dacă nu ar avea 700 de pagini, ar fi o nuvelă. Eu vreau să vă spun că viața mea este un roman. Am luat viața pe umerii mei, și pe răspunderea mea, încă de la 15 ani, când din nefericire, bunul și valorosul meu părinte ne-a lăsat. De atunci am avut răspunderea familiei”, a afirmat el.

LĂSAȚI UN MESAJ