Primarul Robu inculpat de DNA, cu jurnaliștii la ”maghernițele” vândute ilegal. FOTO-Video

209
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, vrea să își dovedească nevinovăția pin orice mijloace. Pentru a arăta opiniei publice despre ce case e vorba în dosarul retrocedărilor în care este inculpat și trimis în judecată, edilul șef a luat reprezentanții mass media și a mers în vizită la apartamentele vândute sub semnătura lui.
Acestea sunt situate în Piața Aurel Vlaicu nr 4. Proprietarul unuia dintre apartamente a povestit că s-a mutat aici în 2000 și ar fi cumpărat în 2013 – 2014. Primarul susține în continuare că el nu este vinovat de nicio ilegalitate.

„Mi s-au prezentat două contracte la semnat, cu cinci semnături de la aparat, care evident garantau că totul este făcut cu stricta respectare a legii și vânzarea s-a discutat și ca preț în comisia de specialitate pe Legea 112, din care eu nu fac parte. Comisia funcționa din inerție pe baza unei hotărâri din timpul administrației precedente, cu primar Ciuhandu, în care era scris negru pe alb că se pot vinde locuințe și unor chiriași care au contractul de închiriere încheiat ulterior datei intrării în vigoare a legii, bazat pe faptul că au fost niște sentințe în instanță care au dat obligația de a vinde. Ei așa au făcut, eu nu am știut că există o asemenea hotărâre din administrația precedentă. Nu mi se pare normal ca eu să fiu acuzat, câtă vreme nu am nicio implicare decât aceea de reprezentare instituțională. Când tu semnezi doar pe reprezentare, fără să ai nicio grijă că ar putea fi ceva ilegal, atunci acele semnături pentru ce mai există? Ce, primarul poate să verifice tot ce semnează? Atunci de ce există un aparat de specialitate care cheltuiește sume uriașe, lună de lună?”, a reiterat, marți, Nicolae Robu.
Edilul șef a fost audiat luni la sediul DNA București și i s-a pus în vedere faptul că din suspect a devenit inculpat, în dosar. La audieri a fost prezent și Ioan Cojocari, fostul secretar al Primăriei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ