22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

Primarul din Moșnita Nouă acuzat de relații strânse cu chinezii

Zaha Hadid Architects (ZHA) a fost desemnată câștigătoarea competiției pentru proiectarea Centrului de Cultură și Artă Jinghe New City din China.

“Jinghe New City este în creștere ca un centru științific și tehnologic la nord de Xi’an, în provincia Shaanxi din China. Sprijinit de noi institute de cercetare științifică și condus de considerente de mediu, orașul devine un centru pentru dezvoltarea industriilor care se concentrează pe energie și materiale noi, inteligență artificială și aerospațială. Reluând văile șerpuitoare sculptate de râul Jinghe prin munții și peisajele provinciei Shaanxi, Centrul de Cultură și Artă Jinghe New City este situat în districtul Jinghe Bay Academician Science & Technology Inovation al orașului. Designul centrului se împletește cu planul urban existent al orașului pentru a conecta noua bibliotecă multimedia la nord de Jinghe Avenue cu noul teatru de arte spectacolului, săli multifuncționale, studiouri și galerii de expoziție la sud prin curți înalte, grădini și căi care se întind. cele opt benzi de trafic ale bulevardului“, se arată pe site-ul https://visualatelier8.com/, unde este prezentat pe larg proiectul așa cum puteți citi AICI.

Ei bine, deși pare ireal, proiectul Centrului de Cultură și Artă Jinghe New City a fost sustras de către primarul PNL din Moșnița Nouă, Florin Bucur, care pe 9 iunie candidează pentru un nou mandat, și prezentat pe pagina sa Facebook pe data de 4 mai drept noul Parc Tehnologic și Industrial din Moșnița Nouă, așa cum puteți vedea în VIDEO de AICI.

Proiectul a născut discuții pe pagina de Facebook a primarului care a fost acuzat de fonfleuri electorale necredibile.

“Promisiuni în prag electoral. Păi bine domnilor, în 8 ani nu ați avut timp să faceți și hop acum, parcul industrial! Să nu fie ca și cu asfaltările că și atunci ați promis că o să asfaltați peste tot. Si apoi mai intâi omul face și apoi se laudă, dacă se laudă, că oamenii au ochi să vadă“, a scris o doamnă.

Un alt cetățean îl ia la mișto pe primar și îi transmite că după ce termină clădirea chinezească se poate apuca de un centru de lansare a rachetelor.

“Felicitări pentru proiect! Un “Big Data Center” este exact ceea ce lipsește comunei Moșnița. Cu o astfel de instituție, cui ii mai trebuie drumuri sau trotuare? Ba chiar mai mult, militez pentru demararea unui proiect secundar de realizare a unui centru de lansare a rachetelor în spațiu! Dacă vrem totuși să atingem excelența, hai s-o facem ca la carte“, a scris C.C.

Nu în ultimul rând un alt cetățean chiar îi transmite primarului PNL Florin Bucur să nu mai copieze poze de pe net

“Ideea asta SF se ridica in alta tara si cu cel mai mare arhitect al lumii …. Nu mai copiati poze …“, a scris N.A.T, care chiar a pus și un link al proiectului chinezesc.

Dincolo de discuțiile electorale problema poate fi una extrem de gravă, deoarece este vorba despre drepturi de proprietatea intelectuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :