Primarul din Fîrdea a găsit soluția COVID-19: oprește apa curentă

539

Direcția de Sănătate Publică Timiș a înregistrat pe 18 martie o sesizare privind oprirea apei în Gladna Română, comuna Fîrdea. Câteva ore pe zi, zile la rând, apa curentă era sistată. Primarul Samuel Lupulescu a găsit momentul potrivit pentru a instala apometre prin sat, când situația creată de epidemia cu coronavirus cere igienă, spălare frecventă pe mâini etc.

L-am întrebat pe primar de ce e așa urgentă acțiunea apometre. „Ce să fac, doamnă, firma contractată a plătit apometrele și căminele, să îi las fără bani?”, a argumentat primarul care de doisprezece ani îi păstorește pe cei 1800 de locuitori din șapte sate ale comunei Fîrdea. În plus, „oamenii se bucură”, a mai adăugat primarul, referindu-se la fericiții care primesc gratis apometre, spre deosebire de cei care nu primesc. Criteriile nu sunt cunoscute, dar poate se vor revela la vot, în alegerile locale. Cu aceste priorități, primăria consideră secundare recomandările stricte de igienă. Deși DSP Timiș a dispus prin adresa nr. 7428/18.03.2020 ca „în actualul context epidemiologic să luați cu celeritate toate măsurile care se impun pentru a asigura continuitatea distribuției cu apă curentă”, lucrările au continuat, mai puțin energic, dar totuși câte o oră pe zi apa s-a întrerupt.

Domnul primar este suspicios, știe cine i-a făcut reclamația și a încercat să ne livreze date care să discrediteze persoana: ba că nu și-ar fi plătit apa, ba că ține cu un potențial contracandidat la viitoarele alegeri locale. Ca jurnalist, verifici. Nu există contracte pentru plata apei în Gladna Română, deci… Samuel Lupulescu se plânge în schimb că tocmai la ei din tot județul s-au găsit autoritățile să aducă 36 de persoane în carantină la Casa Vânătorului.„Bani pentru dezvoltare nu ne dau, dar pentru carantină suntem buni”, își zice primarul, necazul. Altminteri, de trei mandate de când e la cârma comunei, familia Lupulescu a prins ceva cheag, așa cum se vede din declarația de avere și de interese, neactualizate însă din 2016, sub sancțiunea contravențională de până la 2000 lei, pe care Agenția Națională de Integritate o poate da din oficiu. Ultimul termen de actualizare s-a consumat în iunie 2019. Dar cine să vadă? Saptămâna aceasta numai luni s-a mai oprit apa pentru scurt timp, în rest pare că „acțiunea apometre” a fost stopată.

Există în județ și exemple recente pentru „așa da”. Primăria Ghiroda şi Consiliul Local s-au gândit să aloce 30.000 de lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, pentru materiale sanitare atât de necesare în lupta cu COVID-19. „Mă bucură răspunsul pe care comunitatea locală l-a dat în aceastã situație. Medicii au nevoie în continuare de sprijinul nostru pentru materiale de protecție și echipamente medicale. Toți cei care au sprijinit activitatea spitalului merită toată recunoştinta noastră. Încercăm şi noi să punem umărul cu tot ce putem pentru că este nevoie de implicare!”, a transmis presei Ionuț Stănuşoiu, primarul Comunei Ghiroda.

5 COMENTARII

 1. Primarului din Firdea ii sta gandul numai la alegerile locale, isi doreste sa fie ales pe viata ,
  habar nu are de nevoile comunei . Suspecteaza pe toata lumea care nu este de acord cu prostiile lui .
  Faceti o comparatie intre Declaratia de avere de acum 12 ani si cea din prezent.
  O sa descoperiti ca Primarul din Firdea detine secretul absolut al imbogatirii rapide ,
  adica cum sa devii bogat intr-o comuna saraca si uitata de autoritati.

 2. Mai are si alte ,, realizari ,, traznite :
  La Dragsinesti a reparat Caminul cultural si la putin timp
  a cazut scena cu oamenii care participau la o pomana .
  Au fost accidentati ,dusi cu Salvarea la spital dar au musamalizat totul .

 3. Verificati ce sume colosala platesc Primariile fara nici un rost la
  ASOCIATIA COMUNELOR DIN ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Bataie de joc fata de banii contribuabililor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Verificati ce sume colosala platesc Primariile fara nici un rost la ASOCIATIA COMUNELOR DIN ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Bataie de joc fata de banii contribuabililor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Faceti publica Lista cu sumele pe care
  Primariile din zona Lugoj si Faget le doneaza Spitalului ,
  sa stim si noi ce fel de oameni avem in fruntea comunelor.
  Sa devina ,,oameni,, ca au fost destul de multi ani
  niste pricopsiti si profitori de ,,fonduri europene ,, .
  ASOCIATIA COMUNELOR DIN ROMANIA trebuie desfiintata urgent !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ