Primarul din Deta pierde conflictul de interese judecat cu ANI

374

Agenția Națională de Integritate mai câștigă un proces cu un edil din vestul țării. Primarul din Deta, Petru Roman, a pierdut procesul intentat ANI după ce a fost acuzat de conflict de interese.

Potrivit inspectorilor de integritate, primarul Roman a avut beneficii directe din mai multe contracte încheiate cu firme unde era și el acționar.

”În perioada exercitării mandatului de Primar de către ROMAN PETRU S.C. On-Westline S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată și soția acesteia dețin calitatea de asociat unic și funcția de administrator) a încheiat cu Primăria Orașului Deta patru contracte de servicii, în valoare totală de 28.760 Lei, iar Societatea Cooperativă “Consumcoop Deta” (societate în cadrul căreia care persoana evaluată deține calitatea de membru cooperator) a emis către Primăria Orașului Deta 100 de facturi în sumă totală de 45.543 Lei”, transmite ANI.

Încă de la începutul procesului, ANI a susținut că Petru Roman a încălcat legea 393 care stipulează că: ”Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv”.

LĂSAȚI UN MESAJ