Primăriile din Timiş se leapădă de drumurile proaste! Le trimit în administrarea CJT-VIDEO

295

Consiliul Judeţean Timiş a început, în urmă cu aproximativ 3 ani, să preia mai multe drumuri comunale pentru a le transforma în judeţene şi să investească în modernizarea lor.

După ce acest sistem a dat rezultate între Săcălaz şi Sânmihai şi Sânandrei şi Săcălaz, acum conducerea CJT a primit foarte multe solicitări din partea primăriilor din judeţ prin care îşi arată dorinţa de a scăpa de unele drumuri, cele mai multe pline de gropi.

Primarii se plâng că nu au bani să asfalteze drumurile comunale şi cer astfel sprijin judeţean. Preluarea de CJT nu va fi făcută fără condiţii însă.

„Avem cel puţin 15 – 20 de cereri de la unităţile administrativ teritoriale de preluare a drumurilor comunale. O să le analizăm foarte bine, eu înţeleg presiunea pe care o au foarte multe primării, suntem deschişi în a face aceste preluări, dar nu numai de dragul de a le prelua. Un drum judeţean trebuie să aibă un scop, care să nu ducă nicăieri. Trebuie să facă parte dintr-o reţea de drumuri”, a declarat Sorin Grindeanu, preşdintele CJT.

Lucrările la infrastructură vor continua şi anul viitor. CJT speră să atragă 25 de milioane de euro pentru două drumuri de la Uniunea Europeană.

Unul dintre proiecte vizează porțiunea, începând cu comuna Cărpiniș din Timiș, și până la limita de județ cu Aradul. În acest proiect sunt vizați 38 de kilometri de drum. Al doilea proiect include varianta ce pleacă de la comuna Peciu și până la granița cu Serbia. Ambele proiecte, în valoare de 25 de milioane de euro, au fost depuse la ADR V Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ