9.8 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

Primarii liberali din Timiș își plâng soarta grea! Ei îl amenință pe prefectul Mihai Ritivoiu cu instanțele de judecată | VIDEO

Demersul vine după ce, la sesizarea consilierilor județeni PSD, prefectul Ritivoiu a atacat în contencios administrativ hotărârile privind repartizarea sumelor din fondul pus la dispozitia instituției si a celor defalcate din TVA către primării. Motivația a fost lipsa unor criterii clare pe baza cărora s-au alocat banii.

Suma se ridică la 64 de milioane de lei, bani din care ar trebui acoperite cofinanțări pentru proiecte europene, dar și alte investiții în infrastructură.

Primarii liberali din Timiș au venit, astăzi, la Instituția Prefectului, cerându-i lui Mihai Ritivoiu să renunțe la demersul în justiție și să permită, astfel, deblocarea fondurilor, însă rezultatul discuțiilor nu a fost cel dorit de ei.

Edilii i-au atras atenția reprezentantului Guvernului în teritoriu că, prin atacarea în contencios a hotărârii Consiliului Județean Timiș primăriile riscă să nu-și poată vota bugetele.

Prefectul își menține poziția

De cealaltă parte, prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, susține că demersul său se impunea întrucât administrația județeană a alocat bani în lipsa criteriilor clare impuse de lege.

Din punctul nostru de vedere, legalitate nu a fost obținută în această hotărâre. Împreună cu viza serviciului juridic din precetură, că nu fac de capul meu, am atacat această hotărâre. Nu este singular acest demers în țară. Alte prefecturi au atacat și au câștigat în instanță. Vreau să vă mai dau un exemplu. Programul de sprijin județean de alocare a fondurilor din urmă cu doi ani de zile are la bază un regulament și un sistem foarte clar de alocare a fondurilor. Practic, aceata este motivul, lipsa unei justificări de repartizare a sumelor”, spune Mihai Ritivoiu.

Primarii amenință cu judecata

Primarul liberal al orașului Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, l-a avertizat pe Mihai Ritivoiu că fiecare unitate administrativ-teritorial afectată ar urma să dea în judecată prefectura pentru situația creată.

O să încercăm ca fiecare dintre noi să ne luăm avocat, să intervenim ca o parte în proces, în ideea în care ne dorim ca această hotărâre să nu fie revocată, să se încheie cât mai repede procesul respectiv, astfel încât fiecare dintre noi să putem să ne adoptăm bugetele locale și fiecare dintre noi să-și aloce acei bănuți așa cum și i-au prevăzut sau cum i-au prognozat în proiectul de buget”, spune Dănuț Groza.

Primarii liberali din Timiș opinează că atacarea în contencios administrativ a hotărârilor privind alocarea banilor din TVA și a sumelor din fondul la dispoziția CJ Timiș afectează toate cele 99 de unități administrativ-teritoriale din județ.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Marian Vasile și-a anunțat oficial candidatura pentru postul de primar al Timișoarei | Foto-Video

Cu o zi înainte de Mărțișor, fostul manager al județului Timiș, dar și fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în mandatul 2013-2015, Marian Constantin Vasile...

Primăria Timișoara continuă să sprijine Societatea de Transport Public în rezolvarea deficitului de șoferi de autobuz

Primăria Timișoara și  Societatea de Transport Public (STPT) continuă demersurile de eficientizare a transportului în comun. Astfel, un autobuz din parcul...

Citește și :