Primării de familie. Edili din Clisura Dunării, condamnați penal, și-au lăsat soțiile, surori, pe fotoliile lor

17350

Liberalul Miladin Simonovici, candidat la Primăria Pojejena, atrage atenția asupra unor posibile fraude electorale la alegerile din 5 iunie,  în comuna din Clisura Dunării. El încearcă să sensibilizeze presa și opinia publică asupra unei situații destul de ciudate la nivelul primăriilor Pojejena și Socol. ”Întâmplarea” face ca foștii edili al comunelor învecinate Pojejena și Socol, Omer Radovancovici (numit și Prințul Clisurii) și Valentin Ghiță, să fi fost condamnați unul pentru trafic de țigări iar celălalt pentru fraudă cu fonduri europene, susține Miladin Simonovici.

”Aceștia, însă, și-au încurajat soțiile să candideze la funcțiile rămase vacante! Nu numai că o asemenea ciudățenie nu își are teoretic locul în Europa, ci ar fi putut fi atribuită pe nedrept unei țări africane, dar culmea este că aceste doamne, respectiv Mira Radovancovici, primar la Pojejena și Olghița Ghiță, la Socol, au și câștigat aceste alegeri în cele două comune alaturate. Uluitor? Și asta  nu este tot, pentru că tot întâmplarea, în ghilimele fie spus, face ca aceste două distinse doamne primar să fie și surori…”

Simonovici susține că cele două doamne primar au câștigat alegerile trecute pentru posturile vacantate de soții dumnealor condamnați penal, prin bine cunoscutele metode de intimidare a alegătorilor și anume, tăierea ajutoarelor sociale, amenințări de tot felul, folosindu-se de permisivitatea legii în legătură cu intrarea votantului cu un însoțitor în cabina de vot, fără un motiv întemeiat și justificat și de deplasarea urnei mobile la imobilul unor votanți ce nu aveau adeverințe medicale ca fiind netransportabili, aceștia fiind perfect sănătoși, au rămas primar până-n ziua de azi.

”Cele două distinse doamne primar doresc însă un nou mandat, cu toate că au nenumărate dosare penale instrumentate de DNA, doamna Radovancovici primind în prag de Crăciun și mascații, pe post de colindători, precum și vizita procurorilor OLAF (Organizația de Luptă Anti Fraudă Europeană) în acestă primăvară.”

Miladin Simonovici a invitat presa cărășeană în ziua alegerilor, pentru a fi astfel reduse virtualele posibilități de fraudare a votului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ