Primăria Timişoara nu a făcut expertiza porţii de pe Calea Aradului. Mai are puţin timp la dispoziţie

191

Primăria Timişoara nu a întocmit, aşa cum ar fi trebuit, expertiza de siguranţă a porţii de intrare în oraş de pe Calea Aradului. Aceasta este concluzia ultimului raport al Inspectoratului de Stat în Cosntrucţii Vest, care a prezentat concluziile în cadrul Colegiului prefectural, care a avut loc marţi, la sediul Prefecturii Timiș.

Potrivit inspectorului şef, Vergina Popescu, autorităţile locale nu au făcut ceea ce trebuia aşa că s-au aşles cu o amendă de 10.000 de lei. Alături de amenzile luate anul trecut pentru proastele lucrări de cosmetizare a porţii, nota de plată a primăriei ajunge la 70.000 de lei.

„În urma constatărilor la poarta de pe Calea Aradului, în urma controlului din luna octombrie s-au dispus nişte măsuri. În cazuri normale, măsurile şi termenele care se dispun sunt mari. Această situaţie, nefiind una care se încadrează în parametri normali, măsurile au avut termen mai rapid de realizare. Primăria ne-a comunicat că măsura cu expertizarea a fost transmisă, am primit o anumită comunicare. Am înţeles că termenul îl extindem până în februarie 2018. Acele măsuri nu s-au luat şi am sancţionat primăria. Am extins acel termen până în 30 aprilie 2018”, a declarat Vergina Popescu, inspector şef ISC Vest.

Firma care a făcut lucrările de 50.000 de euro a primit şi ea, anul trecut, o amendă de 20.000 de lei. Aceeaşi societate a realizat, cu aceeleaşi costuri, cosmetizarea porţii de pe Calea Lugojului care s-a prăbuşit la furtuna din 17 septembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ