Primăria Timișoara, măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19

51

Primăria Timișoara ia măsuri stricte pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Au fost implementate reguli atât pentru angajați cât și pentru timișorenii care trec pragul instituției.

„Sunt stabilite reguli cu caracter obligatoriu pentru toți angajații instituției în scopul prevenirii răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 pe perioada stării de alertă și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă. Acestea cuprind reguli de intrare in instituție, triaj, purtatul măștii, reguli de distanțare socială și dezinfecție, precauțiuni universal valabile stabilite de cadrul legislativ, măsurile care se iau în cazul în care un angajat este suspect/confirmat cu infectare cu coronavirusul SARS CoV-2”, a transmis Primăria Timișoara.

Iată ce măsuri au fost luate:

– sunt organizate circuite de intrare / ieșire diferite pentru angajați/ cetățeni;

– este limitată interacțiuniea cu colegii care lucrează direct cu cetățenii (camera 12) ;

– este organizată testarea perioadică a personalului care lucrează direct cu cetățenii în sistem de font-office;

– este asigurat accesul la serviciile publice și pentru cetățenii care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 în situații urgente (de exemplu: eliberare certificat de deces, certificat de naștere și altele asemenea) și care potrivit reglementărilor în vigoare nu au acces în instituție;

De asemenea, pe durata stării de alertă, acolo unde specificul activităţii permite, există posibilitatea efectuării muncii la domiciliu. Responsabilitatea organizării și derulării activității în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă astfel încât să se asigure continuitatea activității, revine fiecărui director în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ