Primăria Timişoara a identificat 50 de parcele pentru tinerii care doresc să ridice case. Cererile nu se preiau încă

934

Autorităţile locale mai fac un pas în a identifica terenurile pe care le deţin şi pe care le pot valorifica. Momentan, şefii din Primăria Timișoara au anunţat că au găsit 50 de parcele disponibile pentru a le oferi tinerilor în baza Legii 15/2003, act normativ care presupune că tinerii cu vârste de până la 35 de ani pot beneficia de terenuri gratuite de la autorităţi pentru a-şi ridica o casă.

„Au fost identificate circa 50 de parcele, terenuri care vor oferi 50 de parcele, dar continuăm şi sperăm să ajungem să oferim 100 de parcele pentru construirea de case pentru tineri. Parcelele se pun la dispoziţie gratuit. Sunt terenuri care zac şi acum ies la iveală şi pot fi valorificate în interesul tineretului Timişoarei”, au declarat responsabilii, din Primăria Timişoara.

O parcelă va avea o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi şi, după spusele primarului, deja au început să se realizeze parcelările.

Din păcate, tinerii mai au de aşteptat până vor putea să depună cerererile pentru a primi teren gratuit. Autorităţile locale nu sunt pregătite să primească dosarele şi nici nu pot oferi un termen în acest sens.

„Nu putem să lansăm acum competiţia, dar peste câteva săptămâni vom lansa depunerile de cereri”, au mai precizat cei din conducerea primăriei.

Cât despe locaţia unde s-au idenficiat aceste parcele, edilii se feresc să o divulge. Şi asta pentru că  imediat ce Primăria Timişoara anunţă că a identificat terenuri disponibile, imediat cineva depune cereri de retrocedare.

Din 2010 Primăria Timişoara nu a mai preluat cereri de la tineri pentru a le oferi terenuri. Vechile dosare vor fi reevaluate, însă mulţi dintre tineri, cel mai probabil, nu mai îndeplinesc condiţiile pentru a intra în acest program, depăşind vârsta maximă de 35 de ani.

1 COMENTARIU

  1. Legea 15/2003 prevede clar ca trebuie sa ai sub 35 de ani la data depunerii cererii. Asa ca mai e o sansa si pentru cei ce zac de ani de zile pe liste de asteptare si inca nu au avut posibilitatea sa achizitioneze un apartament.

LĂSAȚI UN MESAJ