9.7 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

Primăria Municipiului Timișoara, premiată la nivel național pentru “Performanță în administrația publică românească“

În cadrul Galei POCA „Performanță în administrația publică românească“, organizată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Primăria Municipiului Timișoara a fost onorată cu premiul de excelență pentru rezultatele obținute în implementarea proiectelor finanțate din PODCA și POCA.
Primăria a fost recompensată pentru abordarea pro activă în strategia de eficientizare a participării publice, a creat un portal unic de interacțiune cu cetățenii și a început un lung proces de digitalizare a întregii instituții, prin crearea unei arhive digitale și prin îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor digitale ale angajaților.
„Mă bucur că suntem apreciați la nivelul întregii țări pentru modul în care implementăm proiecte cu fonduri europene. Ultimii doi ani au fost o cursă contra-cronometru pentru atragerea de bani europeni. Până acum a semnat contracte de finanțare de peste 1,1 miliarde de lei. Avem proiecte în derulare și altele care se apropie de final. Această recunoaștere ne onorează și ne confirmă că suntem pe drumul cel bun”, a spus primarul Dominic Fritz.
Printre serviciile digitale de care vor beneficia cetățenii și firmele în urma implementării portalului unic, se numără:
• posibilitatea depunerii de cereri pentru obținerea de avize, certificate, diverse documente;
• realizarea de interogări și plăți electronice în cazul taxelor și impozitelor locale;
• primirea de notificări și informații de interes public (newsletter-uri);
• completarea de formulare de feedback și chestionare.

Pentru a accesa serviciile publice locale este necesar un cont unic, pe site-ul https://www.primariatm.ro/
De asemenea, poate fi folosită identitatea electronică națională, ROeID.
La Gala POCA “Performanță în administrația publică românească“ au participat reprezentanți ai Comisiei Europene, reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și beneficiari ai programului operațional, iar cuvântul de ordine a fost celebrarea valorilor de: performanță, inovație, progres, calitate, eficiență, eficacitate, sustenabilitate.

Alte subiecte :

Marian Vasile și-a anunțat oficial candidatura pentru postul de primar al Timișoarei | Foto-Video

Cu o zi înainte de Mărțișor, fostul manager al județului Timiș, dar și fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în mandatul 2013-2015, Marian Constantin Vasile...

Primăria Timișoara continuă să sprijine Societatea de Transport Public în rezolvarea deficitului de șoferi de autobuz

Primăria Timișoara și  Societatea de Transport Public (STPT) continuă demersurile de eficientizare a transportului în comun. Astfel, un autobuz din parcul...

Citește și :