Primăria Arad începe testarea pentru COVID-19 a taximetriştilor, vatmanilor și a şoferilor de autobuze

58

Primăria Arad începe, în această săptămână, testarea pentru COVID-19 a mai multor categorii de angajaţi care sunt cu risc mare de infectare sau de răspândire a noului coronavirus, în perspectiva posibilei relaxări privind circulaţia cetăţenilor după jumătatea lunii mai.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat că testările vor avea loc în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, care deţine un aparat PCR folosit în special pentru testarea populaţiei, în timp ce echipamentele din spitale sunt folosite mai ales pentru pacienţi şi angajaţii din sistemul de sănătate.

„În contextul în care sperăm că după 15 mai se vor ridica, treptat, din restricţii şi lumea va circula mai mult, ca măsură de prevenţie pe care vrem să o luăm vom începe, de săptămâna aceasta, să testăm persoanele cele mai expuse şi în contact cu cetăţenii, să vedem dacă sunt contaminate cu noul coronavirus. Este vorba despre cei care lucrează la firmele de taximetrie, vatmanii, şoferii de pe autobuzele companiei de transport public şi şoferii de la companii private care transportă în special muncitori în zonele industriale. Sperăm ca astfel să realizăm o barieră în răspândirea virusului”, a precizat Călin Bibarţ.

Adminstraţia locală estimează că vor fi efectuate câteva mii de teste pentru categoriile de angajaţi menţionate, dintre care 900 doar pentru taximetrişti.

LĂSAȚI UN MESAJ