Primăria a început montarea containerelor pentru carantină FOTO

110

Primăria Timişoara a început, vineri, montarea primelor opt dintre cele 20 de containere destinate persoanelor care vor necesita carantinare pentru coronavirus. Fiecare dintre aceste locuinţe mobile au câte două module de o persoană şi sunt racordate la apă, canalizare şi sursă de curent electric.

„Containerele montate astăzi sunt primele opt existente în Direcţia de Asistenţă Socială a primăriei, care au fost achiziţionate din lotul total de 20 pe care municipalitatea le va avea în zilele următoare, în contextul situaţiei de urgenţă COVID-19. Valoarea celor opt containere este de 190.000 lei cu TVA, cele 10 costă 235.000 de lei cu TVA şi cele două care vor fi achiziţionate vor costa circa 50.000 lei cu TVA. Toate sunt racordate la apă, canal şi curent electric şi au autorizaţie de organizare provizorie (de construcţie, n.r.)”, au declarat reprezentanți ai Primăriei Timişoara.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat că în acest moment există spaţii libere pentru carantinare, dar instituţia este în curs de identificare şi perfectare şi a altor spaţii pentru carantină.

DSP Timiş a făcut apel, în acest sens, la toate autorităţile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ