Primar incompatibil în Caraș-Severin și un mic consilier local, tot incompatibil, din județul Timiș…

809

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații sau conflict de interese în cazul a 40 foști sau actuali aleși locali (9 primari, 13 viceprimari și 18 consilieri locali).

Printre cei 40 foști sau actuali aleși locali anunțați de ANI se numără și un primar din județul Caraș-Severin și câte un consilier local din județele Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

4. ROMÂNU GHEORGHE, primar al orașului Anina, județul Caraș-Severin — INCOMPATIBILITATE — S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2012 — 03 iulie 2014 întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și membru în Consiliul de Administrație al Liceului ‘Mathias Hammer’ Anina, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

23. ILIE NEMEȘ — consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Dumbrăvița, județul Timiș—INCOMPATIBILITATE — În perioada exercitării mandatului de consilier local, S.C. NEM CONSTRUCT S.R.L. (societate în cadrul căreia acesta deține funcția de administrator, iar fiica acestuia, deține calitatea de asociat unic), a încheiat contracte de executare lucrări în valoare de 235.993,04 lei cu S.C. AQUA DUMBRĂVIȚA S.R.L și S.C. DUMBRĂVIȚA INVESTIȚII S.R.L., societăți comerciale înființate de Consiliul Local al comunei Dumbrăvița, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) și alin. (2) din Legea 161/2003.

27. PĂȚAN TRAIAN, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Iablanița, Județul Caraș — Severin — CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV — În calitate de consilier local, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârilor Consiliului Local al Comunei Iablanița privind stabilirea taxei de pășunat pentru terenurile arendate/închiriate în vederea preluării pachetului de agromediu, și a condițiilor de închiriere a izlazului comunal către și de către persoanele fizice sau juridice ce dețin animale, precum și aprobarea caietului de sarcini privind închirierea suprafeței de 1111,45 ha pășune.
Ulterior adoptării acestor hotărâri, PĂȚAN TRAIAN a încheiat cu Primăria Comunei Iablanița două contracte prin care Consiliul Local al Comunei Iablanița i-a închiriat persoanei evaluate suprafața de 25,7 ha pășune, respectiv 22,75 ha pășune aflată în proprietatea comunei.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum și dispozițiile art. 75 și 77, alin. 1) și 2) din Legea nr. 393/2004.

29. BUTNAR SILVIA, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Baru, județul Hunedoara — INCOMPATIBILITATE — Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 26 ianuarie 2015 întrucât deține simultan cu calitatea de consilier local și funcția de educator principal la ‘Centrul de zi pentru copii Baru’ din cadrul Serviciului public de asistență socială Baru, încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea 161/2003.

LĂSAȚI UN MESAJ