Primar din Timiș, condamnat la un an de închisoare și muncă în folosul comunității. Ce a făcut

1646

Unul dintre cei mai vocali şi cunoscuţi primari ai partidului a fost condamnat joi de către magistraţii de la Judecătoria Lugoj. Primarul Petru Carebia, care conduce de ani buni Primăria Coșteiu, una dintre cele mai mari comune din judeţ, a primit o pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare după ce şi-ar fi angajat fiica pe postul de bibliotecara.

Dosarul întocmit de către procurorii timişoreni a fost trimis în judecată în urmă cu doar câteva luni, iar joi judecătorii au emis prima sentinţa în acest dosar.

Magistraţii au anunţat că “s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului Petru Carebia din infracţiunea de conflict de interese în infracţiunea de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”.

Analizând acuzaţiile aduse de procurori, judecătorii au decis că Petru Carebia să fie condamnat la un an de închisoare cu suspendare şi va trebui să presteze şi 70 de zile de muncă în folosul comunităţii, neremunerata, la Primăria Costeiu sau la Spitalul Teodor Andrei din Lugoj. De asemenea, Carebia nu va mai putea candida pentru funcţia de primar sau consilier local. Sentinţa nu este definitivă şi va putea fi atacată cu apel.

sursă: lugojinfo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ