Prima prelevare de organe din acest an, la Spitalul Județean Timișoara. Unde a ajuns inima unui tânăr de 27 ani

224

Un tânăr din Timișoara a sfârșit tragic la vârsta de doar 27 de ani: a căzut pe stradă și s-a lovit la cap, iar după câteva zile în care a fost în comă profundă, a intrat în moarte cerebrală. Însă, prin moartea sa, băiatul a salvat trei vieți. Asta după ce familia acestuia a fost de acord să-i fie prelevate organele.

Rinichii tânărului au ajuns la Cluj-Napoca, fiind salvate două vieți, iar inima la Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureș. Aici, medicii au realizat o operație în premieră națională, astăzi. Astfel, doctorii au efectuat un transplant de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială.

Cordul a sosit de la Timișoara, fiind prelevat de la tânărul de 27 de ani, în jurul orei 10.00, cu un elicopter SMURD. Beneficiarul inimii este un pacient de 45 de ani din Suceava, căruia i-a fost implantată, anul trecut, o inimă artificială, adică un dispozitiv care a fost introdus în interiorul ventriculului stâng, iar acesta absoarbe tot sângele din ventricul punând în repaus mușchiul inimii care nu făcea față acestei sarcini.

Operația de prelevare de organe efectuată în această dimineață este prima din acest an realizată la Spitalul Județean Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ