13.8 C
Timișoara
duminică 16 iunie 2024

Prima măsură în cazul familiei terorizate de vecini

Primarul Dominic Fritz cere în instanță anularea autorizației de construire emise în 2013 pentru modificarea unui imobil istoric.

Primarul Dominic Fritz se va adresa instanței în cazul vilei de pe strada Academician Corneliu Micloși nr. 5, care a intrat în atenția municipalității la sesizarea familiei Dragoș, terorizată vreme de 20 de ani de vecini pentru a renunța la casa părintească. În urma verificărilor, echipa de control a primarului a constatat că administrația anterioară a făcut mai multe excepții pentru proprietarii palatului când a emis autorizația de construire, în anul 2013. Astfel, autorizația a fost emisă cu încălcarea unor prevederi legale, în primul rând cele referitoare la gradul de ocupare maximă a terenului. Primarul Dominic Fritz va cere în instanță anularea autorizației de construire și sistarea lucrărilor. Autorizația a fost prelungită în 2014 și încă nu s-a făcut recepția lucrărilor. Anularea autorizației este primul pas necesar pentru readucerea la starea inițială ori demolarea clădirii.

„Mutilarea patrimoniului istoric din Timișoara s-a făcut, din păcate, și cu complicitatea autorităților. Analizând autorizația de construire, este evident că aceasta nu ar fi trebuit emisă niciodată în această formă. Nu știu de ce administrația anterioară a făcut aceste concesii care depășesc prevederile legale. Nu putem să ștergem păcatele trecutului, dar nici nu avem voie să asistăm pasivi la perpetuarea lor. Mai ales că nedreptatea urbanistică se continuă cu alte forme, de hărțuire și terorizare a vecinilor. De aceea m-am hotărât să fac un pas neobișnuit și să cer anularea unui act administrativ emis de propria instituție, chiar dacă în alte vremuri. Fac apel și la celelalte instituții ale statului cu rol de control să își facă treaba și să iasă din zona de confort”, a declarat primarul Dominic Fritz. 
Autorizația de construire emisă fără respectarea legislației de către administrația anterioară este expirată și a fost solicitată pentru consolidare, modificări interioare și exterioare, extindere și mansardare. Lucrările nu au fost executate în totalitate. În urma verificărilor, echipa de control a primarului a constatat, printre altele, că proprietarii imobilului au construit în baza autorizației emise pe mai mult de 50% din suprafața terenului, deși legea permite un grad de ocupare de maximum 40%. În plus, autorizația a fost emisă cu încălcarea unui contract de concesiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO – VIDEO | Mircea Geoană la Timișoara: „Nu mă interesează să candidez pentru PSD la președinție. Va fi anul independenților”

La Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara s-a desfășurat sâmbătă după amiază dezbaterea „Antreprenoriatul românesc: cum stimulăm competitivitatea...

„Stă în puterea noastră să descurajăm ura”, campania socială împotriva discriminării, căreia i s-a alăturat un cunoscut și îndrăgit sociolog

Inspectoratul General al Poliției Române a desfășură o campanie de prevenire, dar și de conștientizare cu privire la mesajele rasiste la adresa minorităților, dar...

Citește și :