15.9 C
Timișoara
duminică 25 februarie 2024

Prima fotbalistă din Japonia, care joacă în Superligă, și o jucătoare de mare perspectivă din Timiș, întăresc pe Banat Girls Comloșu Mare

Banat Girls Comloșu Mare continuă prezentarea noutăților din lot cu alte două jucătoare.

Gabriela Ivăncescu joacă în linia de apărare și care a fost descoperită de Tiberiu Turloiu la Iohanisfeld. A fost legitimata la FC Porto Bega, alături de grupele de băieți și a fost mai întâi portar. Fiind o jucătoate mai energică, antrenorul a scos-o din poartă și a transformat-o în fundaș. A participat de-a lungul timpului la mai multe turnee și s-a antrenat și sub comanda lui Marcel Răducanu. Gabriela are acum 14 ani și este mezina lotului nostru, dar este o jucătoare este ambițioasă și își dorește să facă performanță în fotbal.

"În afara fotbalului sunt pasionata de muzica, desen și de motociclete! Obiectivul meu este sa joc în Echipa Națională de fotbal a României, sa fiu alături de familia mea, cu tot ce este posibil.”, spune Gabriela Ivancescu.

O altă jucătoare ce vine să întărească lotul echipei din Comloșu Mare este japoneza Suzuho Yamasaki, prima fotbalistă din Țara Soarelui Răsare care va evolua în Superliga feminină.
A început fotbalul în țara natală la Hanzan FC, apoi la Marugame ELF, după care au urmat trei sezoane la Sakuyou. Între 2018 și 2023 a evoluat pentru University of Tennesse Southern, pentru care a jucat 105 meciuri și și-a trecut în cont 19 goluri și 51 de assist-uri. Are în palmares alături de echipa americana titlul de campioană națională în 2021. Su, așa cum îi spun colegele, are prezențe în naționalele sub 14 și sub 17 ani.

"Am jucat fotbal in Statele Unite ale Americii timp de 5 ani si am decis sa vin la aceasta echipa pentru ca am vrut sa aflu mai multe despre fotbalul european. Antrenorul si colegele sunt oameni minunati, care m-au primit foarte bine. Ma bucur ca am venit la aceasta echipa", spune Suzuho Yamasaki.

Vă reamintim, pe lângă cele două fotbaliste, Banat Girls Comloșu Mare le-a mai adus în această iarnă pe portarul Laura Vogt, fundașul Anca Dobai și vârful de atac Nara Estefania da Costa.

Alte subiecte :

Citește și :