Prietenia dintre PSD și PMP a ieșit din termenul de valabilitate

192

Călin Dobra președintele interimar al PSD Timiș aduce câteva precizări binevenite despre protocolul de colaborare dintre formațiunea sa și cea a PMP-ului. Aceasta a încetat să mai existe atât de fapt cât și formal.

Președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean, a decis să denunțe protocolul semnat în vara anului 2016 cu PSD și ALDE, protocol ce a adus Partidului Mișcarea Populară funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. Chiar dacă la vremea respectivă domnul Sămărtinean era membru marcant al altui partid, această decizie a fost luată acum de către dânsul și se dorește o demonstrație de forță după alegerile câștigate cu scandal în urmă cu trei săptămâni.

Faptic, acest protocol a fost denunțat în momentul în care Cornel Sămărtinean le-a ordonat consilierilor județeni ai PMP să nu voteze bugetul județului Timiș pentru anul 2018, deși în protocol se specifica foarte clar că toate cele trei formațiuni semnatare vor susține proiectele, iar bugetul județului era cel mai important dintre ele.

Cu toate acestea, PSD a fost un partener loial și a dat credit în continuare consilierilor PMP, însă denunțarea declarativă de astăzi pune punct unei colaborări de aproape doi ani. Din păcate, o răfuială internă a dus la această situație, una neplăcută pentru PMP, însă membrii acestui partid sunt obișnuiți deja cu situații de criză.

Pe de altă parte, declarațiile domnului Sămărtinean dovedesc un amatorism total din punct de vedere politic, solictările sale de renunțare la funcții având ca scop poziționarea în fața propriilor colegi de partid, care îi vor cere explicații pentru pierderea funcției de vicepreședinte al CJ Timiș.

În ceea ce privește PSD Timiș, în zilele următoare, va fi convocat Biroul Politic Județean în cadrul căruia se va decide care este linia pe care va merge partidul, deciziile luate urmând a fi făcute publice.

LĂSAȚI UN MESAJ