Preţul locuinţelor va continua să crească în 2020. Care sunt oraşele unde preţurile au explodat

1155

Specialiştii în domeniul imobiliar spun că, în 2020, preţul locuinţelor va continua să crească, după ce apartamentele s-au scumpit oricum considerabil pe parcursul anului trecut. În acest moment, Cluj-Napoca este oraşul din România cu cele mai scumpe locuinţe, urmat de Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.

O creştere a preţurilor s-a înregistrat în Timişoara, unde metrul pătrat într-un bloc nou costă acum 1.390 de euro, în loc de 1.250 cât era la începutul anului trecut. Pe de altă parte, cele mai ieftine locuinţe sunt în Iaşi, unde preţurile apartamentelor noi au crescut doar cu 1,1%. Aici metrul pătrat costă 1.107 euro.

Specialiştii din imobiliare cred însă că şi în 2020 preţurile vor mai creşte, dar se tem să nu depăşească ritmul normal al economiei. „Vor creşte preţul apartamentelor din Cluj în 2020. Îmi doresc să crească nu mai mult decât veniturile populaţiei şi nu mai mult decât ritmul normal al economiei, să nu ajungem într-o zonă de bulă. În continuare, Clujul este cel mai scump oraş din România, avem un preţ mediu raportat la ultimul trimestru din 2019 de peste 1.500 de euro, în medie, pe când în Bucureşti, avem 1.300 pe metru. Acest lucru este datorat cererii foarte mari care există în Cluj, mai mare decât în Bucureşti”, a spus Adrian Vasiu, agent imobiliar.

Anul acesta, dezvoltatorii imobiliari din marile oraşe ale ţării au în plan să livreze în total peste 29.000 de apartamente.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ