9.7 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

Presiune majoră pe spitalele timișorene în ultimele zile

Spitalele se confruntă cu un număr mare de pacienți care vin cu infecții respiratorii acute în acestă perioadă.

Sistemul sanitar este din nou sub presiune din cauza numărului mare de îmbolnăviri de gripă și a altor afecțiuni respiratorii.

Medicul epidemiolog Emilian Popvici spune că este vorba despre o suprapunere de virusuri și este încrezător că sistemul de sănătate va face față situației.

Medicul epidemiolog explică faptul că este o suprapunere de virusuri și este încrezător că sistemul de sănătate va face față situației.

Sistemul și-a dovedit, așa limitat cum e în destule privințe, și-a dovedit potența în pandemie. Acum face față fără niciun fel de problemă, pentru că nu ne confruntăm decât cu o situație mai complexă. Avem și virusurile gripale, avem și SARS-CoV-2, care cu mai multe variante, avem virusul sincițial respirator, infecțiile paragripale, care și-au cam terminat treaba la ora asta, pentru că ele pornesc de toamna și la începutul iernii se cam sting, ele au o ciclicitate”, explică medicul Emilian Popovici.

Specialiștii în sănătate recomandă prevenția și consultul medicului de familie încă de la primele simptome.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Marian Vasile și-a anunțat oficial candidatura pentru postul de primar al Timișoarei | Foto-Video

Cu o zi înainte de Mărțișor, fostul manager al județului Timiș, dar și fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în mandatul 2013-2015, Marian Constantin Vasile...

Primăria Timișoara continuă să sprijine Societatea de Transport Public în rezolvarea deficitului de șoferi de autobuz

Primăria Timișoara și  Societatea de Transport Public (STPT) continuă demersurile de eficientizare a transportului în comun. Astfel, un autobuz din parcul...

Citește și :