Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, joi, ca UE lanseaza o „cruciada” impotriva islamului

213

„Despre libertatea religioasa? Cine a luat aceasta decizie? Curtea de justitie a Uniunii Europene. Dragi frati, au lansat o cruciada impotriva credinciosilor”, a declarat Recep Erdogan, intr-un discurs care intervine pe fondul unui cadru diplomatic extrem de tensionat cu Europa.

„Au inceput o cruciada, nu exista nici o alta explicatie. Europa se apropie de vremurile de dinainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial”, a declarat Erdogan la un eveniment organizat in orasul Sakarya.

Erdogan a comentat si rezultatul alegerilor din Olanda, cu care Turcia se afla intr-o criza diplomatica, dupa ce olandezii au interzis evenimentele de campanie electorala a ministrilor turci.

„Rutte (premierul Mark Rutte) a castigat alegerile, dar s-a pierdut prietenia Turciei”, a spus Erdogan.

Presedintele turc a tinut sa catalogheze, miercuri, drept „fascista” actiunea Olandei, pe care o acuza de savirsirea masacrului de la Srebrenica, comis in 1995 de catre trupele sarbe bosniace, intr-o noua diatriba in criza politica dintre Ankara si Haga.

„Nu au nicio legatura cu civilizatia, nici cu lumea moderna. Ei sunt cei care au masacrat peste 8.000 de bosniaci musulmani in Bosnia Hertegovina in timpul masacrului de la Srebrenica, enclava care se afla sub protectia castilor albastre olandeze”, a spus Erdogan.

Circa 8.000 de barbati si baieti musulmani au fost ucisi de fortele sarbe din Bosnia la Srebrenica in cateva zile, in iulie 1995. Olanda a devenit primul stat din lume facut responsabil pentru fapte ale soldatilor sai sub mandat ONU. Masacrul de la Srebrenica este cea mai mare crima in masa din Europa dupa al Doilea Razboi Mondial

Erdogan incearca sa-si consolideze puterea in vederea referendumului din 16 aprilie, in care Turcia va decide daca va adopta sau nu un sistem prezidential.

sursa: www.hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ