Presedintele Klaus Iohannis: Romania trebuie să continue lupta impotriva corupției. „Nu există nicio alta cale” VIDEO

127

Klaus Iohannis a fost invitatul de onoare din cadrul acestei reuniuni şi a fost premiat pentru că a susţinut „statul de drept, democraţia şi libertatea”.

„În timp ce sute de mii de oameni mărşăluiau pe străzile din Bucureşti că să protesteze faţă de eforturile îndoielnice ale guvernului de a împiedică lupta împotriva corupţiei, preşedintele român Klaus Iohannis a fost de partea corectă a istoriei, în sprijinul transparenţei, statului de drept, democraţiei şi libertăţii. Domnule preşedinte Iohannis, sunt onorat să va înmânez, din partea AJC, premiul Lumina Naţiunilor pentru 2017”, a spus Allan Reich, reprezentant al AJC.

18813450_1376881155732465_3797208022918720795_n

„Accept prestigiosul premiu Lumina Naţiunilor nu pentru mine, dar pentru ţară mea şi pentru poporul român. Credinţă lor în democraţie şi în statul de drept este recunoscută prin acest premiu. Aceste lucruri ne-au adus pe noi că naţiune acolo unde suntem astăzi. Acest premiu special mă obligă să-mi asum un angajament suplimentar, să-mi folosesc toată puterea de preşedinte al României că să promovez justiţia, democraţia, domnia legii pentru ţară mea, pentru regiune şi pentru glob. Lupta cu corupţia progresează bine, dar trebuie să continuăm. Mă angajez să o susţin cu şi mai multă intensitate şi hotărâre. Nu este nicio altă cale.

Doamnelor şi domnilor, accept acest premiu că o recunoaştere a ţării mele şi pentru parteneriatul strategic dinamic şi puternic cu Statele Unite. Că să-l citez pe preşedintele Trump, dintr-o scrisoare pe care mi-a trimis-o în martie acest an: Sunt de deplin de acord că Statele Unite şi România se bucură de un parteneriat strategic vibrant şi puternic. Aştept să-l întâlnesc pe preşedintele Trump săptămâna această şi să lucrăm împreună să facem acest parteneriat şi mai puternic, mai profund, mai amplu şi mai semnificativ pentru ambele naţiuni”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia de înmânare a premiului.

Distincţia „Lumina Naţiunilor” („Light Unto the Nations”) a mai fost acordată în trecut unor lideri marcanţi, cum ar fi cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy, preşedintele Statelor Unite ale Americii Bill Clinton, precum şi altor şefi de stat din Europa şi America Latină.

Preşedintele Iohannis a scris pe Facebook că este onorat să primească acest premiu şi a repetat că este un premiu ce simbolizează recunoaşterea meritelor românilor care „apară neîncetat valorile democraţiei şi ale statului de drept”.

sursa: www.aktual24.ro