Președintele CJ Timiș trage un nou semnal de alarmă: „Peste 600 de tone de lapte zac într-un depozit”

19

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, trage un nou semnal de alarmă în privința alimentelor destinate elevilor. Acesta spune că sute de tone de lapte zac nefolosite și așteaptă doar… termenul de expirare. ”Peste 600 de tone de lapte zac într-un depozit. Guvernul abandonează produsele lactate destinate copiilor”, a transmis Dobra, într-un clip postat pe Facebook.

La finalul lunii iunie, liderul CJT a mai criticat Guvernul că nu face nimic pentru a redistribui aceste alimente centrelor de asistență socială și că face risipă banului public. ”Țara arde și baba se piaptănă, spune o vorbă din popor… popor care se uită acum la Guvernul Orban cum stă cu mâna-n sân, în vreme ce alimentele care trebuiau împărțite copiilor în școli, expiră sau se strică. Consiliul Județean Timiș a făcut mai multe adrese către Ministerul Agriculturii, prin care am solicitat să creeze cadrul legal pentru ca laptele, cornul și mărul destinate elevilor, să fie redistribuite în centre de asistență socială sau în spitale.

Pandemia a suspendat cursurile încă din martie, iar acum a început vacanța și e firesc că ele nu mai pot fi distribuite. Au trecut aproape 3 luni de când am făcut prima adresă. Nici până la ora actuală nu avem un răspuns. Stimabilii guvernanți sunt pesemne ocupați cu altele. Pe site-ul Ministerului Agriculturii, există în procedura de transparență decizională un proiect de Ordonanță de Guvern, dar termenul e de mult expirat. Și ei tot nimic”, a transmis Dobra.

În Timiș sunt peste 600.000 de astfel de produse rămase în școli sau în depozitele firmelor care au prestat aceste servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ