Președintele Casei de Pensii, numit iresponsabil de Ludovic Orban, după ce a intrat în concediu medical. Timișoreanul Ioan Căprariu întârzie astfel calcularea pensiilor, susține premierul

1135

Premierul Ludovic Orban a acuzat, miercuri seară, la Digi24, noile piedici puse de PSD, dând ca exemplu cazul președintelui Casei Naționale de Pensii, care a intrat în concediu medical, și astfel nu pot fi calculate pensiile oamenilor care se pensionează.

„Președintele Casei de Pensii (Ioan – Petru Căprariu, n.red.) și-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor. Ei creează niște situații de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai văzut, în condițiile în care sunt întârzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii și așteaptă deciziile de pensionare, sunt întârzieri de o lună, de două, de trei luni de zile în calculare. Calcule care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii și așteaptă deciziile pe pensii și el intră în concediu medical”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

„Probabil știa că urmează să fie schimbat și din cauza asta a intrat în concediul medical”, a precizat premierul, adăugând că „normal” fiind întrebat dacă vrea să-l dea afară.

„Trebuie demiși toți cei care au fost puși de PSD și care sunt responsabili de situația critică în care ne găsim”, a completat el.

Ioan-Petru Căprariu, președinte al Casei Județene de Pensii Timiș timp de aproximativ 30 de ani, a fost numit, în aprilie 2019, de către premierul Viorica Dăncilă preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice şi al Consiliului de Administraţie al CNPP.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ