22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

Premiul Miniștrilor CEEPUS 2024, câștigat de rețeaua „CEEPUS RO – 0814 Red de Hispanistas de Europa Central”, coordonată de conf.univ.dr. Ilinca Țăranu

Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara (UVT) are bucuria de a anunța succesul obținut de cadrul universitar al Facultății de Litere, Istorie și Teologie a UVT, doamna conf.univ.dr. Ilinca Țăranu, care este câștigătoarea Premiului Miniștrilor CEEPUS 2024, în calitatea de coordonatoare a rețelei „CEEPUS RO – 0814 Red de Hispanistas de Europa Central”.

România a devenit în 1998 țară membră a Programului CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies), o rețea universitară inovatoare de mobilități în spațiul central european prin care se finanțează mobilități ale studenților și cadrelor didactice. Prin formatul de lucru al rețelei, bursele CEEPUS sunt acordate de către țara gazdă a mobilității, la nivelul național stabilit prin lege. În acest context, Ministerul Educaţiei din România, prin Oficiul Naţional CEEPUS, acordă anual un număr de 500 de luni de bursă pentru studenți și cadre didactice care sosesc în universități din România pentru stagii de studii și respectiv stagii de predare.
În programul CEEPUS, studenții și cadrele didactice care sunt acceptaţi la universităţile solicitate din România primesc pe perioada mobilității la universitatea (gazdă) românească mai multe facilităţi, printre care se află o bursă lunară (pentru studenți la licență sau studii de masterat, dar și pentru cadre didactice, respectiv asistenţi, lectori, conferenţiari şi profesori universitari), dar și cazare gratuită în cămine studenţeşti sau în alte spaţii universitare amenajate în acest scop, ori acoperirea cheltuielilor de laborator legate de realizarea programului de studii şi cercetare sau acoperirea cheltuielilor legate de serviciile medicale.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Universitatea de Vest din Timișoara, care aniversează în acest an opt decenii de la înființare, a devenit o universitate complet racordată la rețelele universitare europene. Promovăm formatele de cooperare internațională, atât prin schimburi și mobilități, cât și prin alianțe academice de lung parcurs, așa cum este și Alianța Europeană UNITA. În acest context, am bucuria de a-i transmite felicitări, din partea comunității noastre academice, doamnei conferențiar Ilinca Țăranu, laureata din acest an a Premiului Miniștrilor CEEPUS 2024, pentru rezultatele foarte bune pe care le-a obținut în coordonarea rețelei CEEPUS RO – 0814 Red de Hispanistas de Europa Central”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :