14.1 C
Timișoara
sâmbătă 18 mai 2024

Premiu pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor BabeșTimișoara a primit în această seară, în cadrul Galei Excelenței Bănățene, premiul “Solidaritatea – Gheorghe Ciobanu” pentru responsabilitate socială

“Vrem să vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o prin decernarea acestui premiu. Este o onoare pe care o faceți tuturor medicilor, asistentelor si infirmierelor de la Spitalul Victor Babeș, dar și o recunoaștere a eforturilor tuturor celor care intra zi de zi în lupta împotriva noului coronavirus, indiferent de unitatea sanitară în care lucrează. Este o luptă crîncena, este o luptă pentru viață, este o luptă în care am intrat în urmă cu peste 10 luni și pe care o continuăm cu aceeași dârzenie. Vă promitem că nu ne vom da bătuți.

Vrem să le mulțumim nu doar organizatorilor acestei Gale a Excelenței, ci și miilor de timișoreni, miilor de români din întreaga țară care ne-au susținut în toată acestâ perioadă în care luptăm împotriva unui inamic pe cât de agresiv, pe atât de perfid.
La finalul lunii februarie, când am avut primul caz de COVID-19 în spital, practic, când am început bătalia împotriva unui virus care ne-a dat tuturor viața peste cap, Spitalul Victor Babeș nu era pregătit pentru o asemenea provocare. De altfel, niciun spital din România nu era pregătit să înfrunte un astfel de dușman.

Atunci, încă din primele zile ale pandemiei, am lansat o campanie de strângere de fonduri, Stop COVID-19. Ceea ce s-a întâmplat în următoarele luni a arătat că solidaritatea și dorința de a ajuta sunt mai mult decât simple cuvinte din dicționar. Mii de persoane fizice au dat un mesaj către un număr de telefon cu taxă. Sute de firme au făcut donații nu doar în bani, ci și în materiale sanitare. Și astfel, împreună, am reușit să obținem suportul necesar combaterii bolii.
Știm că această Gală a Excelentei Bănățene este un podium al premierii unor rezultate excepționale sau o recunoaștere a realizărilor unor personalități ale orașului. De-a lungul timpului, gala, pe care o organizează Consiliul pentru Excelența împreună cu Asociația Marea Lojă Națională din Romania, a premiat figuri emblematice care au lăsat ceva în urma lor.

Iar faptul că Spitalul Victor Babeș a fost ales să intre în acest grup select nu poate decât să ne onoreze, dar și să ne arate că, noi, cei de la Victor Babeș, facem bine ceea ce facem.
Acest premiu este dedicat medicilor de la ATI, care în fiecare moment luptă pentru a câștiga forță și timp pentru cei care nu mai pot lupta singuri împotriva noului coronavirus. Este însă și premiul medicilor infecționiști și pneumologi, care îmbracă în fiecare zi acel costum de protecție și intra în zona roșie nu numai pentru a administra un tratament, ci uneori doar pentru a-i asculta pe cei care sunt nevoiți să stea în spital, în unele cazuri chiar și câteva săptămâni.

Premiul este și al radiologilor, fără de care lupta pe care o ducem zilnic ar fi mult mai grea și complicată. Acest premiu îl merită deopotrivă zecile de asistente medicale, infirmiere și brancardieri care muncesc cu toată dăruirea, ore in șir, alături de medici, in echimpamente de protecție. Cu toții îl merită, și asta pentru că si-au asumat cu toată răspunderea riscul că s-ar putea infecta, că ar putea duce boala acasă la familiile lor și astfel să își infecteze propriii copii, soții sau părinții. Și, din păcate, lupta asta a noastră nu se va termina foarte curând.

Vă încredințam că nu vom renunța și, până la urmă, vom câștiga și acest război.

Totul va fi bine!”, au transmis reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Corneliu Birtok – Băneasă, membru al echipei de savanți care așteaptă brevetul pentru cea mai nouă invenție. Ce destinație ar putea avea?

Inventatorul Corneliu Birtok-Băneasă a depus la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci proiectul pentru un filtru de aer, care poate fi folosit și...

RMN de ultimă generație folosit pentru diagnosticarea pacienților oncologici la Timișoara

Diagnosticarea precoce și precisă reprezintă un element crucial în gestionarea și tratamentul pacienților oncologici. Introducerea în dotarea Asociației OncoHelp - Centrul de Oncologie OncoHelp...

Citește și :