10.3 C
Timișoara
vineri 23 februarie 2024

Premieră la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara

Focusată pe internaționalizare și încurajarea inovării, Universitatea de Științele Vieții (USV) „Regele Mihai I” din Timișoara anunță o premieră în școala sa doctorală: prezentarea primului doctorat în limba franceză.

« Étude Épidémiologique sur les especes de Trichinella Britovi, T. Pseudospiralis et T. Spiralis circulant dans la faune sauvage en Roumanie » al doctorandei asist. univ. Ana-Maria Marin, având-o ca și coordonator științific pe Prof. Dr. Habil. Narcisa Mederle a fost prezentată vineri în prezența mai multor invitați și a unei comisii din care au făcut parte Prof. Emerit Dr. Dr. h.c. Gheorghe Dărăbuș – USV „Regele Mihai I” din Timișoara, Prof. Dr. Călin Gherman – USAMV Cluj-Napoca, Prof. Dr. Radu Blaga (Diplomat european în parazitologie) – École nationale vétérinaire d'Alfort, Paris, Franța și invitat special – Dr. Gianluca Marucci (Expert european în trichineloză) – Istituto Superiore di Sanità , Roma, Italia.

„Aceasta este direcția pe care trebuie să o ia școala noastră de doctorat, universitatea noastră, prin profesorii noștri și doctoranzii săi: internaționalizarea. Ce se întâmplă astăzi aici este un exemplu de bune practici », a declarat Prof. Univ. Dr. Cosmin Popescu, Rectorul Universității de Științele Vieții (USV) „Regele Mihai I” din Timișoara, prezent la festivitate.
Începută în 2019, lucrarea de doctorat aduce în domeniu trei mari premiere în România. “Este vorba de identificarea speciilor unui parazit comun la animale și la oameni, identificarea lui la două carnivore sălbatice la care nu a mai fost identificat până acum și – pentru prima dată în țara noastră – a fost identificată o specie a acestui parazit”, a precizat Prof.Univ.Dr. Habil Narcisa Merderle, coordonatoarea științifică a lucrării.
Mai mult ca oricând, Universitatea de Științele Vieții (USV) „Regele Mihai I” din Timișoara vizează astfel cercetarea cu impact internațional și reflectarea acesteia în practică.

Alte subiecte :

20 de ani de Smithfield România, 4.600 de specialiști dedicați în a produce „Hrană bună. În mod responsabil.”

2024 marchează 20 de ani de la debutul operațiunilor Smithfield România și tot atâția de angajament continuu în formarea de cariere de succes. „De...

Prima ediție 2024 a Salonului Industriei Ușoare | FOTO-VIDEO

În perioada 21 - 25 februarie 2024, Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește prima ediție din acest an a SALONULUI INDUSTRIEI UȘOARE, eveniment tradițional în rândul...

Citește și :