Premieră! Desemnarea premierului prin SMS: „Succes. Klaus Iohannis”. Guvernul Grindeanu va depune jurământul în 4 ianuarie

436

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului. La conferinţă au luat parte premierul desemnat Sorin Grindeanu şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Sorin Grindeanu a declarat, în conferinţa de presă, că preşedintele Klaus Iohannis l-a anunţat prin SMS despre desemnare, cu un mesaj laconic „Succes. Klaus Iohannis”. Grindeanu l-a sunat imediat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a rugat să vadă dacă numărul de telefon de pe care a primit sms-ul îi aparține președintelui Klaus Iohannis. Acesta a arătat că, după ce i-a verificat numărul de telefon, i-a răspuns: ”Mulțumesc, dl președinte!”.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a precizat că discuția avută joi cu șeful statului a decurs în mod decent și nu i-a fost cerută o listă cu viitorii membri ai Guvernului. Acesta a adăugat că de vineri dimineața de când a aflat că a fost desemnat a avut discuții legate de calendarul de formare și învestire a noului Guvern.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ţinut să precizeze că salariile din administraţia publică locală prevăzute să între în prima faza de crsetere de 20% vor creşte de la 1 februarie, cu 20 la sută. Actorii vor avea salariile crescute de la 1 februarie, nu din ianuarie. Vor stă încă o luna cu salariile scăzute. Absolut toate măsurile din programul de guvernare vor fi aplicate. Obiectivele rămân aceleaşi: Mai mulţi români în clasa de mijloc, mai mulţi bani în buzunare, un program serios de a stopa exodul tinerilor şi a creierelor în străinătate, programul de relaxare fiscală aşteptat de capitalul românesc, ajutorul pentru agricultori.

De asemenea, s-a stabilit calendarul de acţiuni pentru zilele următoare pentru a avea un guvern:

Marţi – 10:30 biroul permanent de la fiecare cameră, ora 12:00 plen în fiecare cameră, ora 14:00, fiecare partid în forul de conducere va aproba lista cabinetului, ora 15:00 întâlnire cu grupurile reunite PSD-ALDE, 16:00- 16:30 depunerea de către premierul desemnat a listei cabinetului, ora 17:00, propunerea ordinea de zi pentru miercuri, ora 18:00 consultări cu UDMR şi minorităţi.

Miercuri – 8:00-14:00 audierea în comisieii, 15:00 – 18:00 prezentarea programului de guvernare, dezbatere, votul de învestitură, cu rezervă acceptării de către preşedintele României – îi vom trimite o scrisoare – propunem că miercuri ora 18:00 să aibă loc ceremonia de învestire a guvernului.

Joi, ora 9:00 birou permanent la Senat cu legea de abilitarea guvernului de a da ordonanţe în perioada de vacanţă parlamentară, 14:00 -15:00 dezbateri în comisii, 16:00 – 18:00 votul final pe această lege.

1 COMENTARIU

  1. Lipsa enigmatică de transparenţă şi orar a maimarilor încurajează aroganţa amploiatului funcţionar faţă de contribuabilul de la ghişeu. Se lăţeşte în sus cusurul seismectual de a nu practica Luminarea Poporului. După 2011, în postromânism, comunicarea prin sms-uri oraculare e firească şi chiar previzibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ