Premiera CASA CU MAIMUŢE la Teatrul BASCA

53

Asociaţia Solidart Timişoara anunţă premiera spectacolului de teatru Casa cu Maimuţe, care va avea loc duminică, 11 octombrie, de la ora 19, la Teatrul BASCA.

În regia lui Alexandru Mihăescu, pe un text scris şi documentat de Andrei Ursu, spectacolul este rezultatul unui proces de cercetare culturală şi explorare artistică a unor poveşti reprezentative celor 300 de ani de istorie a cartierului Fabric. Creatorii producţiei surprind viața din interiorul și din proximitatea unor clădiri ce dețin statut de monument istoric, acţiunea gravitând în jurul Palatului Ştefania, supranumit şi Casa cu Maimuţe.

„Casa cu Maimuţe e un spectacol despre o lume dispărută. Una care mai există doar în poze şi în amintirile din ce în ce mai estompate ale unor oameni. E un spectacol despre oamenii unui cartier care-şi spun poveştile – adevărate sau poate nu, vesele sau poate nu – în speranţa că măcar acestea nu vor fi uitate.” (Andrei Ursu)

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Parteneri şi asociaţi: Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, Heritage of Timişoara, Asociaţia Prin Banat, Liceul Teoretic „William Shakespeare”, Banatul Azi, Librăriile Cărtureşti, Asociația Capitală Culturală TM2023, Centrul de Teatru Educaţional Replika Bucureşti, Reactor de Creație şi Experiment Cluj-Napoca, Teatrul din Stejar Iaşi.
CASA CU MAIMUŢE
Text: Andrei Ursu
Regia: Alexandru Mihăescu
Multimedia: Kristina Malajmare
Cu: Ana Ursu, Robert Copoţ, Costa Tovarnisky
Durata: 1h 30 min

LĂSAȚI UN MESAJ