13.6 C
Timișoara
sâmbătă 15 iunie 2024

Premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono

Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie 2024, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Publicul are pentru prima dată șansa de a intra în laboratorul de creație al unuia dintre marile spirite ale culturii timpului nostru.

Pippo Delbono este un artist pentru care lumea este un spectacol fabulos, alcătuit din frumusețe, durere, emoție, speranță și deznădejde, un spectacol care se adresează Ființei umane, în toată varietatea sa. Compania sa de teatru aduce împreună, așadar, artiști profesioniști – actori sau clovni – și marginali ai societății – oameni cu diferențe fizice sau psihice, refugiați, oameni respinși a căror voce se face din nou auzită acum.
Teatrul Național, în calitate de coproducător al spectacolului, va găzdui pe scena sa, între 8 și 14 iunie, repetițiile generale ale spectacolului și va deschide publicului larg poarta spre drumul fascinant către TREZIREA lui Pippo Delbono, în acord cu viziunea deschisă, integratoare a autorului său.

Spectacolul TREZIRE are ca punct de plecare o experiență personală care, însă, reverberează în poetica proprie a lui Pippo Delbono, pentru a se revărsa într-un sentiment al pierderii. Un sentiment care se cere vindecat, dar care poate fi vindecat doar printr-un gest de solitară răzvrătire și prin recunoașterea unei mari fragilități. Pentru prima dată, în spectacol nu se regăsesc textele autorilor pe care Pippo Delbono i-a iubit, pe care i-a întâlnit în călătoriile către Itaca sa personală și pe care adesea le-a recompus pentru a le face și mai personale. De data aceasta, artistul folosește doar cuvintele lui – poveștile și poeziile pe care le scrie de-o vreme încoace.
Publicul din Timișoara și din România, spectator al fabuloasei creații prezentate pe scena Teatrului Național ca parte a Anotimpurilor FEST-FDR, în cadrul Capitalei Europene a Culturii, LA GIOIA, a pășit deja în universul aparte, fabulos, de o umanitate aproape dureroasă a artistului italian. Spectacolul TREZIRE va avea premiera timișoreană în luna decembrie a acestui an.
Spectacolul TREZIRE / IL RISVEGLIO de Pippo Delbono este o coproducție internațională, o colaborare care a reunit teatre din Italia, Franța, România și Belgia, respectiv Emilia Romagna Teatro ERT / Teatro Nazionale, în calitate de producător executiv și Teatro Stabile din Bolzano, Teatro Metastasio din Prato, Théâtre de Liège, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Institutul Italian de Cultură din București, FITS, Teatro Piemonte Europa/Festival delle Colline Torinesi și Théâtre Gymnase-Bernardines din Marsilia, în colaborare cu Centro Servizi Culturali Santa Chiara, Trento și Le Manège Maubeuge – Scène Nationale, în calitate de coproducători.

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” Timişoara este o instituţie publică de cultură subvenționată de Ministerul Culturii.
Strada Mărăşeşti nr. 2, 300086 Timişoara tel: 0256 201 288, 499 908 fax: 0256 201 288 e-mail: tntm.office@tntimisoara.com
www.tntimisoara.com
Accesul la repetiția generală cu public din data de 14 iunie se face pe bază de înscriere, on-line la adresa de email office@tntm.ro sau fizic, la Agenția de bilete „Mărășești”, orar marți – duminică, orele 11 – 19.
FOTO ©️ LUCA DEL PIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Weekend plin la Iulius Town: Caravana Garfield, Timișoara Music Awards, meciurile Euro 2024 se văd pe terasa food court, dar și alte surprize

Garfield și caută prietenii printre cineștii din Iulius Town, Teatrul de păpuși revine cu o nouă scenetă pentru cei mici, iar Trenulețul Distracției continuă...

O femeie din Timiș s-a trezit cu fostul prietenei sale la ușă. Bărbatul a intrat cu forța în casă

O femeie s-a ales cu fostul concubin la ușă. Aceasta se afla acasă la prietena ei, acolo unde bărbatul a venit, pus pe scandal....

Citește și :