Premianţii de zece ai Timişului au mai făcut un pas în faţă (video)

223

Joi, la sediul Inspectoratului Școlar Judeţean Timiş, a avut loc premierea elevilor care au obținut nota zece la examenul de bacalaureat şi la evaluarea naţională.

Premianţii, cu emoţie în voce, au reuşit să spună totuşi câteva cuvinte: „Am venit la premierea pentru rezultatele de la evaluarea naşională, la clasa a VIII-a, limba română şi matematică, la care am luat 10, a spus Ioana Drăgănescu, acum elevă în clasa a IX-a la Liceul „Grigore Moisil”.

„Astăzi a avut loc un eveniment deosebit, au fost premiaţi acei elevi din judeţul Timiş care la examenul de evaluare naţională, respectiv la bacalaureat, au obţinut media zece. La evaluarea naţională am avut doi elevi care au oţinut această medie, unul de la Liceul „Grigore Moisil”, şi celălalt de la Colegiul Naţional Bănăţean. La bacalaureat am avut rezultate şi mai bune, aici am avut şase elevi, unul de la Colegiul Naţional Bănăţean şi cinci elevi de la Colegiul Lenau. Ministerul a oferit pentru aceşti copii premii în bani, este vorba de o mie de lei pentru elevii de la evaluarea naţională şi trei mii de lei pentru absolvenţii de bacalaureat”, a spus inspectorul şcolar prof. Francisc Halasz.

Alături de elevi au primit felicitări atât profesorii care i-au pregătit şi îndrumat, cât şi părinţii, care le-au fost alături.

La ceremonia de premiere au fost prezenţi şi directorii de la două instituţii de învăţământ, Elena Wolf şi Sorin Ionescu.

„Au fost premiaţi elevii care au primit nota zece la bacalaureat, respectiv 1,0, pentru că este un bacalaureat hibrid, este bacalaureatul german-român, în care absolvenţii secţiei germane de la Liceul Nikolaus Lenau au o dublă diplomă, atât diploma de bacalaureat german, cât şi diploma de bacalaureat românesc, diploma de acces general la învăţământul superior, german”, a spus directorul Liceului N. Lenau, prof. Elena Wolf.

Pentru Liceul Lenau a fost o surpriză, mai ales că în învăţământ sunt şi generaţii bune, cât şi mai puţin bune, şi de la un an la altul numărul celor care sunt premianţi este în creştere.

„Este un moment în care Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar premiază elevii de nota zece, elevii care aduc fală şi mândrie şcolilor din judeţul Timiş. Noi, ca profesori, suntem mândri că avem astfel de elevi şi ne bucură faptul că ei, atunci când termină, rămân în continuare cu gândul la şcolile pe care le-au absolvit”, a spus prof. Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean.

LĂSAȚI UN MESAJ