27.9 C
Timișoara
luni 24 iunie 2024

Pregătirile pentru 1 Iunie au intrat în linie dreaptă

1 Iunie e doar la câteva zile distanță, iar Parcul Copiilor, administrat de Primăria Municipiului Timișoara, se pregătește să îi întâmpine pe micii sărbătoriți.
Cei de la Horticultura au vopsit atât gardul, cât și echipamentele de joacă din metal și lemn și le-au reparat pe cele defecte. Suprafețele de tartan de la locurile de joacă au fost înlocuite și a fost montată o piramidă de cățărare pentru copiii cu vârste între 3 și 4 ani. Corabia naufragiată a beneficiat de reparații la podeaua din lemn, la fel ca și zona în care se află bărcuțele. Patinoarul a fost demontat, pentru a asigura mai mult spațiu, iar căsuța de la tiroliană a fost reparată. 

Cei mici vor mai avea parte de o surpriză plăcută, descoperind cele cinci instrumente muzicale de exterior – clopote și tobe – instalate recent în Parcul Copiilor. Aceste noi elemente vor îmbogăți peisajul vesel  și colorat al parcului. Instrumentele muzicale au fost donate de Asociația Clubul Lions Timișoara Bastion.


  Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a pregătit un program extrem de atractiv, pentru copiii de toate vârstele, dar și pentru părinți și bunici, între 31 mai și 2 iunie. Astfel, Parcul Copiilor va găzdui spectacole de teatru, dans și muzică, parada costumelor populare, ateliere de gătit, grădinărit, reparații de biciclete, de reciclare, împletituri din nuiele, meșterit din lemn, coronițe și aranjamente florale, de confecționat păpuși din linguri de lemn școala de circ, activități sportive și multe alte activități educative și distractive. Pentru că Bega e la doi pași, copiii se pot bucura și de curse cu vaporetto, ghidate de Breasla Ghizilor și de curse muzicale, cu plecare din stația Vasile Pârvan.

De asemenea, în Parcul Rozelor, duminică seara, este programat un concert extraordinar cu piese din producții Disney.
Reamintim că Ziua Copilului va fi celebrată în întregul oraș cu foarte multe evenimente.
Pe Malul Begăi, proaspăt reabilitat, este programat un turneu de baschet 3X3, care se va desfășura pe noul teren amenajat aici. Pe spațiul verde de pe mal va avea loc o nouă ediție de Picnic atipic. 

În Parcul Tom și Jerry, de pe Splaiul Griviței, care a beneficiat și el recent de reabilitare, vor avea loc ateliere de arte plastice, pictură pe față, colaje și competiții de ping-pong, care vor asigura distracție pentru întreaga familie.
La Muzeul Apei, redescoperim împreună lumea minunată a copilăriei, prin Festivalul de joacă „Cocolosh”, cu câte ceva pentru fiecare: teatru de păpuși, ateliere de pictură, atelier floral, atelier cu ciocolată, jocuri de logică, atelier de stupărit, regatul calculelor rapide, joacă senzorială, atelier robotică, observații solare prin telescop și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :